Порушень у вкладанні тактильної плитки на Шухевича УЖКГ не знайшло

15:37, 13 тра. 2019
 
Порушень у вкладанні тактильної плитки на Шухевича УЖКГ не знайшло

Орієнтир для слабозорих та незрячих на реконструйованій вулиці кладуть згідно з проектом, жодних порушень там не зафіксували – про це нам сьогодні повідомив заступник начальника управління житлово-комунального господарства міста Дмитро Трофимчук. Об’єкт минулої п’ятниці оглядав технагляд управління.

Нагадаємо, 9 травня на вулиці Шухевича саме укладали тактильну плитку. На думку керівника Рівненського осередку громадської організації «Генерація успішної дії» Петра Поліщука, її облаштували з порушеннями. Пан Поліщук посилається на нові державні будівельні норми, які набули чинності 1 квітня. Відповідно до них, за словами Петра Поліщука, не повинно бути підняття тротуару, а плитка повинна бути вкладена паралельно і прямо, а не «сходинками». Окрім цього, повинні бути направляючі, які попереджують про зупинки громадського транспорту або сходи.

За словами заступника начальника управління житлово-комунального господарства Дмитра Трофимчука, направляючі не передбачені у проекті, тому наразі нічого не змінюватимуть, адже, за його словами, цей проект – оптимальний з точки зору фінансів. Нагадаємо, вартість капітального ремонту вулиці Шухевича складає понад 27 мільйонів гривень.

Сюжет, який ми готували кілька днів тому, можна переглянути нижче.