19 дітей в сім’ї: історія родини з с. Глинне (ФОТО, ВІДЕО)

13:19, 13 тра. 2019
 
19 дітей в сім’ї: історія родини з с. Глинне (ФОТО, ВІДЕО)

19-х дітей народила Світлана Ковалевич з села Глинне,  що в Рокитнівському районі. Найстаршому синові – 28 років, найменшому – чотири місяці. Як розповів чоловік Петро, йому довелося чотири рази добудовувати будинок, аби усім було комфортно. 

Ігор, Льоня, Наташа, Руслан, Таня, Люда, Олег, Валя, Ірина, Галя, Оля, Вадим, Вітя, Юля, Аліна, Женя, Неля, Настя, Назар, – сорокап’ятирічна Світлана Ковалевич перераховує імена своїх одинадцятьох дочок і восьми синів. Наймолодшому Назару – п’ятий місяць. З батьками живуть чотирнадцять дітей. Старші доглядають за молодшими, доньки допомагають мамі по господарству, розповідає пані Світлана.

– З дівчатами разом, маю 11 дівчат, вранці встаємо, допомагаємо, я їм, вони мені, так і пораємось, – розповідає багатодітна мати Світлана Ковалевич.

Оскільки грошової допомоги на дітей від держави не вистачає, пані Світлана каже, що дітей змалечку залучають до праці. Коментує так:

Трошки діти допомагають, заробляють, ціле літо в лісі. Я з малими вдома, по господарству, а чоловік везе в ліс, болото, клюква, чорниця, тягнем, як є, з Божою допомогою.

Збільшувалася родина, збільшувався і будинок Ковалевичів.

На фото багатодітний батько Петро Ковалевич

У мене ж у батька теж було 15 дітей, я до цього звик, у жінки – 8, у нас рахується як троє-п’ятеро, то це небагатодітна сім’я, справляємось, – розповідає багатодітний батько Петро Ковалевич.

Ковалевичи – не єдина багатодітна сім’я у Глинному. 

На фото Глиннівський сільській голова Юрій Карповець

Якщо брати село Глинне, де населення – більше 3,5 тисяч, то у нас багатодітних сімей порядка 500, – розповідає Глиннівський сільській голова Юрій Карповець.

Світлана та Петро вже мають чотирнадцятох онуків. Що ж до перспективи появи своєї двадцятої дитини кажуть наступне:

Я хотів би щоб уже все, але не знаю що дасть Бог, – коментує батько.

– Я думаю, що може вже і все, я кожен раз думаю може вже все, а так Бог дає, я думаю, що все бо вже 45-ть років, ну не знаю... що Бог дасть, те і буде, – каже мати.