Мама призовника вкусила працівника військкомату: продовження історії (ФОТО, ВІДЕО)

15:38, 9 тра. 2019
 
Мама призовника вкусила працівника військкомату: продовження історії (ФОТО, ВІДЕО)

Матір призовника вкусила за палець працівника військкомату, а той звернувся до поліції. Це сталося на третій день Великодня у Млинові. Про подію сьомого травня під час брифінгу в обласному військовому комісаріаті Суспільному повідомив військовий комісар Млинівського району Олександр Артемюк. Знімальна група UA: Рівне вирушила до Млинова, аби розшукати та поспілкуватися з усіма учасниками події. 

Минулого тижня працівники військкомату Олена Шинкар і Олександр Ковтун принесли повістку для проходження медичного огляду призовнику у будинок, що знаходиться на вулиці Івана  Франка у Млинові.

За цією адресою ми були вже неодноразово. Ще восени я тричі сюди приїжджала. Мама постійно казала, що сина нема. А 30-го квітня ми побачили їх обох. Мама звернулася до сина на ім’я. В нас була особова справа і ми зрозуміли, що це він, – розповідає  працівниця військкомату Олена Шинкар.

Пані Олену журналісти Суспільного розшукали у Млинівському територіальному районному центрі комплектування. Вона стверджує, що і жінка і її син - знали, що спілкуються із представниками військового комісаріату.

Зупинилися. Спочатку вийшов колега, потім – я. Мама вже відреагувала неадекватно. Ми представилися. Колега був у цивільному. Одразу почули лайку, – додає Олена Шинкар.

Колега пані Олени, Олександр Ковтун, зараз перебуває на загальновійськовому полігоні у Рівненському районі. Чоловік каже, що мама призовника того дня вкусила його за палець.

На фото працівник військкомату Олександр Ковтун

Мама сказала: "Сину, тікай!", і син почав тікати. Я його схопив за рюкзак, і мама вкусила мене за палець. Оцей палець. Отут вкусила. Кров пішла одразу. Всі бачили. До травмпункту їздив, – коментує працівник військкомату Олександр Ковтун.

Після інциденту на вулицю Івана Франка приїхав військовий комісар. З поліцією. Спеціалістка відділу комунікації Нацполіції області Світлана Карачун повідомила, що за фактом нанесення тілесних ушкоджень розпочато кримінальне провадження. Поліцейським мама призовника пояснила, що відчула небезпеку, бо не знала, що чоловік не одягнений у форму – це працівник військомату.

На фото військовий комісар Млинівського районного територіального центру комплектування Олександр Артемюк

Мама прекрасно знала, хто до неї приїхав, і чому. Один працівник був у формі. Один – без форми. Бо ми стикаємося з тим, що, бачачи людей у формі, призивники ховаються. Не відчиняють двері. Бо буде вручена повістка. Тому було прийняте таке рішення. Один у формі, інший – ні. Це було планове оповіщення. Я працював на сусідній вулиці. Поїхав в поліцію, взяв наряд і приїхав сюди, – розповідає військовий комісар Млинівського районного територіального центру комплектування Олександр Артемюк

Того дня повістку для проходження медогляду призовнику працівники військкомату не вручили. Цього тижня прийшли повторно. Разом із журналістами Суспільного. Двері ніхто не відчинив.

Сусідка, яку зустріли поряд, відмовилася назватися, проте ситуацію прокоментувала:

Ваші сусіди вдома? (запитує журналіст)
Наче так. Он одяг випраний висить... Її не бачила вже давно. Мабуть, в Польщу змилася.
– А Максим?
– Оце ж його одяг висить. Кросівки і все.