Суд відмовив у експертизі в справі про вигук "Слава Україні" та догану вчителю

15:48, 7 тра. 2019
 
Суд відмовив у експертизі в справі про вигук

У Здолбунівському районному суді триває розгляд справи за позовом місцевого вчителя Романа Прилуцького. Він подав до суду на Здолбунівську школу №5 про визнання незаконним наказу директора та його скасування.

Йдеться про догану, яку вчитель отримав після інциденту з учнем Іваном Огородником. Як ми повідомляли раніше, 18 жовтня минулого року на уроці англійської мови Іван Огородник привітався з учителем вигуком "Слава Україні". За це, як запевняє школяр, педагог взяв його за вухо і поставив до дошки, де Іван перед усім класом простояв півуроку.

Роман Прилуцький стверджує, що покарав не за привітання, а за те, що хлопець бігав перед уроком і не виконав домашнього завдання з англійської. Сторона вчителя-позивача заявила про клопотання – вилучити частину документів із числа доказів.

На фото представник позивача Олег Бернацький

Даний статут станом на 18-19 навчальний рік не відповідає чинним нормам закону і з його змістом Прилуцький не ознайомлений. Правила внутрішнього розпорядку здолбунівської школи, протоколи засідань комісії службового розслідування здолбунівської школи номер 5, згода батьків на надання письмових пояснень їхніх учнів, пояснення учнів 8 класу, результати опитування серед учнів та акт службового розслідування недостовірними доказами із виключенням їх з числа доказів і визнанням такими, що не беруться судом до уваги при вирішенні справи, – прокоментував представник позивача Олег Бернацький.

На фото суддя Андрій Шуляк

Матеріали були відомі відповідачу і його представникам під час проведення підготовчого судового засідання. І, крім того, в заяві не вказано в чому саме недостовірність даних показів, – сказав суддя Андрій Шуляк

Представниця інтересів здолбунівської школи №5 Леся Мокрицька заперечила проти визнання цих доказів недостовірними. Суд відхилив клопотання про їх виключення. У другому клопотанні представників Роман Прилуцького йшлося про проведення судової науково-правової експертизи. Його теж відхилили.

Сам позивач на засідання не з’явився через зайнятість на уроках, як пояснив нам його представник у суді Олег Бернацький. У телефонній розмові з нашими журналістами позивач сказав, що хід справи коментують його адвокати. У засіданні зробили перерву, аби викликати на допит свідків. Наступне засідання заплановане на 23 травня.