Небайдужі рівняни влаштували для стареньких в інтернаті День краси (ВІДЕО)

19:02, 4 тра. 2019
 
Небайдужі рівняни влаштували для стареньких в інтернаті День краси (ВІДЕО)

Виїзний салон краси організували сьогодні у Здолбунівському будинку-інтернаті для літніх людей. Майстри зачісок, манікюру, педикюру і візажу надавали свої послуги безкоштовно. Ініціаторкою акції під назвою "Подаруй усмішку" була рівнянка Ольга Ткачук. У заклад, де перебувають нині 210 літніх осіб і молодь з інвалідністю, такі майстри завітали вперше. 

З 8-ї ранку у Здолбунівському будинку-інтернаті для літніх людей працюють манікюрниці, візажисти і перукарі.

На фото підопічна будинку-інтернату Людмила Качановська

– Гарно. Красиво брови зробили, припудрили. Гарно, дівчата, дякую. Я ніколи не фарбувалася. Хіба часом губи трохи. В селі не було коли, робота. Підстригтися ще. І вже все, сказала підопічна будинку-інтернату Людмила Качановська.

– Трохи почекав, десь півгодини. А тепер стрижуся.

– Тобто черга є? (запитує журналістка)

– Так, – каже підопічний будинку-інтернату Євген Ульяновський.

На фото перукарка Анастасія Остапенко

– Людей 5 я вже десь точно підстригла з того часу, як ми приїхали. До чотирьох годин всі будуть працювати. Бо бачу, що до мене найбільше будуть іти, – розповіла перукарка Анастасія Остапенко.

Свої послуги підопічним будинку-інтернату майстри надають безкоштовно. Обслуговують усіх охочих, навіть лежачих.

На фото подологиня Оксана Верещук

– Вже майже всіх лежачих хворих обійшли. Залишилося ще кілька. В основному майже в усіх уражені грибком нігті і мучаться вони від цього. Знімаємо, що можемо, щоб полегшити біль, – сказала подологиня Оксана Верещук.

Організувала цю акцію під назвою "Подаруй усмішку" рівнянка Ольга Ткачук. Таку ініціативу вона перейняла від своєї колеги з Тернополя.

– Приїхала нас команда 12-15 чоловік. Але це не всі ті, хто долучився до акції. Багато хто приніс подарунки підопічним, підгузники, пелюшки, серветки, засоби гігієни. Кошти, за які ми закупили найнеобхідніше, – розповіла організаторка акції Ольга Ткачук.

Долучилася до акції "Подаруй усмішку" і рівнянка Ірена Боровець.

– Я знала, що ми будемо робити. Але думала, як зможу себе застосувати. Але насправді цим людям потрібна увага. І хай не можу зробити їм професійним макіяж чи підстригти, але можу просто побути з ними. Вони кажуть, що в них настрій покращується, – сказала учасниця акції Ірена Боровець.

На фото підопічна будинку-інтернату Тетяна Биковська

– Все, що я попросила, мені зробили і я дуже задоволена. Давно я собі такого марафету не наводила. Дуже задоволена і настрій чудовий, – розповіла підопічна будинку-інтернату Тетяна Биковська.

Після усіх процедур підопічних будинку-інтернату на згадку фотографують.

На фото фотографиня Анна Котеля

– Побачила в Інтернеті оголошення, що збирається така акція. І думала поїхати як перукар. Але потім подумала і запропонувала робити портрети. Потім я ці потрети підкоректую і подарую їм, – сказала фотографиня Анна Котеля.

На фото заступник директора Здолбунівського будинку-інтернату Андрій Спірідонов

– Це вперше такий захід у нас в інтернатній установі. В нас є своя перукарня. Але тут же атмосфера зовсім інакша. Бачите, як люди радіють. Кажуть, що знов хочеться жити, – каже заступник директора Здолбунівського будинку-інтернату Андрій Спірідонов.

Через місяць Ольга Ткачук планує знову приїхати до Здолбунівського будинку-інтератну з подібною акцією.

– Відчуваю, що не зможу їх вже залишити.

– Тобто буде вже така традиція?  (запитує журналістка)

– Так. Перепрошую, емоції переповнюють. Тому що всі дякують, усміхаються, бажають здоров’я, гарного настрою. Щасливі, – сказала Ольга Ткачук.