Кобзар та "Злата Плаза" помирились (ФОТО, ВІДЕО)

17:59, 4 тра. 2019
 
Кобзар та

Керівник торгово-розважального центру "Злата Плаза" Олександр Оверчук вибачився перед кобзарем Володимиром Горбатюком. Вчора чоловіку не дозволили грати на бандурі на території закладу. Охоронець "Злата Плази" попросив кобзаря піти. А коли той відмовився – викликав на місце патрульну поліцію. Сьогодні ж вранці, після вибачень, Володимир Горбатюк повернувся до "Злати Плази" аби знову зіграти на бандурі для рівнян.

 

Вчора в мережі Фейсбук рівненська краєзнавиця Галина Данильчук оприлюднила декілька фото. На них - патрульні та охоронець торгово-розважального центру "Злата Плаза" спілкуються з кобзарем Володимиром Горбатюком. У п’ятницю в обідню пору він прийшов сюди зіграти на бандурі. Охоронець закладу попросив кобзаря піти.

Фото Галини Данильчук, зроблене учора

– Картина була неприємна. Кобзар давав якісь пояснення. Жестикулював руками. Поліцейські його вислухали чемно. Чемно подали йому руку і пішли. А за ними став тихенько збиратися і кобзар. Свій інструмент ховав у футляр. Забирав кріселко. Ось така картинка. І вона мені, як людині, як громадянину, як українці, дуже зіпсувала день. І я цілий день потім ходила під таким настроєм, що ми є насправді не нація горда, а нація принижених,розповіла Суспільному телефоном краєзнавиця Галина Данильчук.

Речниця патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко розповіла, що виклик був від охорони "Злата Плази" для того, щоб поліція втрутилася.

– Але поліція не втручалася, поліція не виганяла того музиканта. Поспілкувалися з цим чоловіком буквально хвилину. Зрозуміли, що не було жодного прушення громадського порядку, не було ніякого конфлікту. Цей чоловік мирний, спокійний, пояснив, що хоче тут побути і патрульні залишили його на тому ж місці,розповіла речниця.

Сьогодні о 12-й годині дня на території "Злата Плази" директор закладу Олександр Оверчук тисне руку Володимиру Горбатюку. Зі слів кобзаря, вранці йому зателефонував керівник торгово-розважального центру, попросив вибачення та запропонував повернутися.

 

Грає Володимир Горбатюк біля пам’ятного знаку, який встановили тут до 150-річчя виходу в світ "Кобзаря" Тараса Шевченка. Музикант розповів, що прийшов сюди, аби зібрати кошти на поїздку в Канів на річницю перепоховання Шевченка.

– Так сталося, що треба їхати в Канів, а нема за що. А мені треба через днів 15 їхати. Сезон починається. Думаю, зароблю по-кобзарськи копійку. Приходить один хлопець, другий і кажуть, що не можна тут, це приватна територія. Як це не можна? Кобзарю не можна?. Я їм кажу, я кобзар з Канева, 25 років вже там відспівав. Тим паче, тут місце таке, чого ж мене гнати звідси? А потім дзвонить хазяїн, вибачається.

- Ви зла на них не тримаєте? (запитує журналістка)

- Ні. Я їм пробачив ще в той день, – каже кобзар Володимир Горбатюк.

Зі слів директора "Злати Плази" Олександра Оверчука, охоронцю, який вчора не дозволив грати кобзарю на території закладу, виписали догану.

– Ми вже вкотре хочемо вибачитися за цю дуже неприємну ситуацію, повністю беремо відповідальність на себе. Працівник відділу охорони перевищив свої обов’язки, викликавши поліцію до кобзаря, який грав тут, не порушуючи громадського порядку. Ми є орендарем цієї землі. Відповідно, ми несемо повну відповідальність за те, що тут відубвається. Ми повністю тут забезпечуємо безпеку на даній території. Площа – це громадське місце. Усі події, які тут відбуваються - ми погоджуємо, і навіть самі ініціюємо їх проведення,пояснив директор ТРЦ "Злата Плаза" Олександр Оверчук.