Ким був "Шерхан" – боєць, який помер на Сході

15:02, 4 тра. 2019
 
Ким був

У четвер, 2 травня на Сході України обірвалось життя бійця 130-го окремого розвідувального батальйону ОК «Захід» Сергія Шершака. У чоловіка обірвався тромб, цю інформацію Суспільному підтвердив начальник прес-служби оперативного командування Анатолій Прошин.

Нам також допомогли зв’язатись із побратимом померлого бійця, офіцером ОК «Захід» Валерієм Левченком. Ми попросили розповісти про Сергія Шершака більше.


На фото спочилий боєць Сергій Шершак, світлина надана прес-службою ОК «Захід»

– До того, як прийти в наш батальйон, він проходив службу в Полку зв’язку у Рівному, звідти пішов на пенсію. До нас він прибув у 2017-му році, тоді ще в зону проведення АТО у Донецьку область. І зразу він попав у підрозділ безпілотної авіації, що займається розвідкою. Тоді ще в нас був взвод, він був головним сержантом цього взводу. З часом стала рота, нас розширили, і він залишався головним сержантом цієї роти тривалий час. Він неодноразово був на бойових виходах. Йому було 54 роки, не пив, був завжди спокійний, на 100% професіонал і надійна людина. Він десантник, Афганістан пройшов. У нього був позивний «Шерхан», він був завжди серед перших, серед кращих. У нього залишилась старенька мама, рідна сестра, дружина, двоє дітей і онук. Сьогодні дуже багато його людей проводжали, приїхали із з зони проведення ООС, і колишні спів службовці з Полку зв’язку були,розповів офіцер.

Поховали розвідника сьогодні на кладовищі у мікрорайоні Тинне. В мережі з’явилась інформація про те, що міський голова нібито відмовив у похованні бійця на Алеї Героїв кладовища «Нове» через те, що той помер своєю смертю. Ми звернулись за коментарем до речника міськради Миколи Прокопчука. Він сказав, що розмова з міським головою на цю тему була та надіслав Суспільному такий офіційний коментар від мера:

«Щоб організувати похорон на Алеї Героїв – проблем немає. Ми домовилися хоронити на Алеї Героїв лише тих, хто загинув під час бойових дій на фронті. Боєць загинув природною смертю. Розуміючи, що питань буде багато, я винесу це питання на позачергову сесію у вівторок. Як депутати проголосують – так і будемо хоронити. Втручатися у це питання я не буду.

Я вже дав доручення своїм заступникам Олексію Хмилецькому, Галині Кульчинській, щоб померлого похоронили на будь-якому кладовищі міста, яке виберуть рідні, окрім Алеї слави, бо там ми хоронимо лише загиблих під час бойових дій. Рідні спершу захотіли на Басовому Куті – і місце було надано, потім захотіли хоронити на кладовищі у Тинному з проханням, щоб залишили ще місце для старенького батька. Ми усе організували.»