У Рівному припинили подавати гарячу воду, крім двох котелень

11:52, 1 тра. 2019
 
У Рівному припинили подавати гарячу воду, крім двох котелень

Відсьогодні у Рівному вимкнули централізоване постачання гарячої води. Як повідомила речниця «Рівнетеплоенерго» Світлана Сирота, підігрів води зупинили на всіх котельнях, окрім двох, що розташовані на вулицях Курчатова і Київська, там, окрім газових котлів, встановлені твердопаливні.

– Величезна накопичена заборгованість споживачів, – понад 200 мільйонів гривень, – у березні доповнилася несплаченими субсидіями. Із отриманих 25 мільйонів гривень монетизованих субсидій, передбачених для розрахунків за тепло, від рівнян дійшли лише 12 мільйонів, - зазначає Світлана Сирота. - А НАК «Нафтогаз», попри усі попередні заяви, напередодні надіслав нам нові контракти уже з вищою на 15% ціною на газ. За таких умов подальше використання газу для централізованого підігріву води у місті створює загрозливу економічну ситуацію для нашого підприємства. Тому без термінового погашення заборгованості з боку споживачів, ми змушені будемо припинити гаряче водопостачання з 1 травня 2019 року, – повідомила Світлана Сирота.

За її словами, поки невідомо, чи припинення подачі гарячої води тимчасове, чи триватиме до початку нового опалювального сезону.