Комісія пропонує Федора Аврука на керівника протитуберкульозного диспансеру

17:37, 25 кві. 2019
 
Комісія пропонує Федора Аврука на керівника протитуберкульозного диспансеру

Федора Аврука рекомендуватимуть на посаду директора обласного протитуберкульозного диспансеру. За таке рішення проголосували сьогодні п’ять із дев’яти членів конкурсної комісії при обласній раді.

Загалом на участь у конкурсі заявки подало чотири претенденти. Згодом лікар обласного шкірно-венерологічного диспансеру Сергій Гордієвич свою кандидатуру зняв. Під час засідання члени комісії ознайомились із документами кандидатів, а потім з їх програмами розвитку фтизіатрії області.

На фото Федір Аврук


Ключовими факторами успіху КЗ" Рівненський обласний протитуберкульозний диспансер" передбачається ефективне лікування, передбачається ефективне лідерство, дисципліна, наявність адекватних та стабільних ресурсів, – розповів кандидат, лікар-хірург обласної дитячої лікарні Федір Аврук.

На фото Юрій Лазаревич

Задачею нашою буде – це саме раннє виявлення і ефективне лікування. Вакцинація знову ж таки відіграє велику роль. Потрібно і надалі над цим працювати, – сказав кандидат, керівник рівненського відділення "Всеукраїнської мережі ЛЖВС" Юрій Лазаревич.

На фото Олег Кравець


Шляхами та способами боротьби з туберкульозом у Рівненській області є реалізація таких завдань та заходів: комплексне лікування та профілактика туберкульозу, здійснення систематичного скринінгу, зокрема активне виявлення туберкульозу резистентного туберкульозу та виявлення осіб, які перебувають у контакті з хворими на туберкульоз, – розповів кандидат, головний лікар дитячого туберкульозного санаторію "Новостав" Олег Кравець.

Депутатка облради Діана Гордійчук, яка прийшла на засідання, звернулась до комісї з заявою про те, що Федір Аврук не мав права бути допущеним до конкурсу. Її заяву зачитав голова комісії.

На фото Валерій Редько

Громадянин Аврук не подав у строки, визначені оголошенням про конкурс на зайняття відповідної посади, доказу стажу роботи на керівній посаді в кількості 7 років, що є обов’язковою кваліфікаційною вимогою для посади відповідного рівня. Надана ж копія трудової книжки не містить відповідного запису, – прокоментував голова комісії Валерій Редько.


Втім, на рішення комісії ця заява не вплинула. Федір Аврук переконує, що необхідний стаж має і пообіцяв донести відповідні документи до червневої сесії облради, на якій розглядатимуть його кандидатуру. Двоє інших претендентів з рішенням комісії не погодились. Так Юрій Лазаревич заявив, що збирається рішення опротестовувати. Нині думає, як діяти далі і Олег Кравець.

Щодо тубдиспансеру, то як розповів його нинішній керівник Ростислав Рожанський, у закладі 370 працівників. За рік в ньому лікують до тисячі хворих. Це комунальний заклад, і торік на його утримання з обласного бюджету виділили приблизно 30 мільйонів гривень.