У Рівному на деревах з’явились дерев’яні писанки, біля музею – яйця-гіганти (ФОТО)

16:41, 25 кві. 2019
 
У Рівному на деревах з’явились дерев’яні писанки, біля музею – яйця-гіганти (ФОТО)

Дерев’яні писанки прикрасили сьогодні центр міста. Їх упродовж трьох днів готували старшокласники рівненських шкіл. Орієнтовно о 13 годині почепили їх на десяток дерев бульвару Незалежності. Така передвеликодня акція для Рівного традиційна, перші писанки школярі вивісили у 2012 році. Щороку до виготовлення прикрас навчальні заклади закликає міське управління освіти.

На фото Олена Котяй

Ми вже не вперше беремо участь у цій акіції. Зазвичай ми напередодні Пасхи збираємо 11-класників, всіх бажаючих, цього року долучилося 30 учнів. Ми збираємось, малюємо, кожен втілює свої думки, хтось проектує своє майбутнє, яке він хотів би отримати, хтось більш на релігійну тематику малює. Кожен викладає свою душу, щоб він хотів, і їм так само буде приємно потім проходити, показувати друзям, рідним, що ми малювали, – розповіла педагог-організатор ЗОШ №8 Олена Котяй.

На фото Тетяна Сидорчук

Ми використовуємо цього року декупаж, нас навчала вчителька на трудовому навчанні, ми долучились до акції і зробили такі крашанки. Чому круглої форми? Тому що здавна яйця були круглі, тому ми вирішили дотримуватися усіх цих традицій, і зробили ось саме такі. Кожне яєчко несе свій якийсь помисел: якщо це якась трава – ми зображували зелень, побут і так далі, – сказала одинадцятикласниця ЗОШ №28 Тетяна Сидорчук.

А на алеї перед краєзнавчим музеєм встановили 35 пінопластових писанок із традиційним орнаментом. Цьогоріч вони сусідять із кованим гороскопом.

Перед монтажем їхній малюнок оновлювали вихованці дитячої художньої школи імені Мартиненка. "Писанковий сад" у Рівному виставили вчетверте.