На кордоні силовики затримали підозрюваних у переправці людей через кордон (ФОТО)

15:55, 25 кві. 2019
 
На кордоні силовики затримали підозрюваних у переправці людей через кордон (ФОТО)

Вчора працівники Відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ НП Рівненщини, спільно з співробітниками СБУ та прокуратури затримали трьох громадян України, жителів Рівненської області, яких підозрюють у спробі переправки людей через кордон. Про це повідомив речник поліції області Антон Крук.  

– Діючи з корисливих мотивів, організували та намагалися здійснити переправлення через державний кордон України двох раніше судимих громадян. На даний час дані особи затримані в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу,сказав речник. 

На сайті СБУ прес-центр відомства уточнив, що "... оперативники спецслужби встановили, що четверо мешканців Рівненської області, серед яких колишній співробітник прикордонної служби та посадовець управління водного господарства, налагодили канал нелегальної міграції наших співвітчизників за кордон поза пунктами пропуску. "Клієнтів" вони підшуковували серед осіб, які намагалися уникнути кримінальної відповідальності на території України. Вартість таких послуг становила шістсот доларів США з кожного "туриста". Правоохоронці затримали організаторів нелегальної схеми та провідника у прикордонній смузі згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час чергової спроби переправити двох українців через державний кордон",йдеться у повідомленні. 

Оскільки у інформації СБУ йдеться про працівника водного господарства, ми попросили прокоментувати цю ситуацію в обласній структурі. Ось що сказав у розмові з журналістом Суспільного керівник Регіонального офісу водних ресурсів Ігор Мосійчук:

– Керівник Зарічненського управління мені доповів, що сталась така ситуація. Працівник, наскільки мені пояснили, був у відпустці за власний рахунок. Це інженер-гідротехнік. На жаль, ми не можемо знати, чим люди займаються у вільний від роботи час.