МЕГУ, програвши суд, не отримає бажаної суми за садочок на Коновальця

17:39, 24 кві. 2019
 
МЕГУ, програвши суд, не отримає бажаної суми за садочок на Коновальця

11,2 мільйони гривень, які МЕГУ хотіло відсудити у Рівного, залишаться в бюджеті міста. Таке рішення вчора прийняв Касаційний господарський суд Верховного суду України. Про це повідомила начальниця відділу правового забезпечення управління комунальної власності Ірина Борисова.

Цю суму навчальний заклад хотів отримати як компенсацію за збитки, отримані від розірвання договору про продаж приміщення дитячого садочка на вулиці Коновальця. Касаційну скаргу подали через невиплату майже 2-х мільйонів гривень з бюджету на користь вишу в зазначений судом термін. Саме таку суму МЕГУ у 2007-у році заплатив місту за садочок.


Постанова набирає чинності з моменту проголошення, оскарженню не підлягає. Ректор МЕГУ Анатолій Дем’янчук коментувати рішення суду відмовився.

Нагадаємо, у 2007 році університет придбав будівлю недобудованого садочка за майже 2 мільйони гривень. У 2016 через суд її повернули у власність міста. Згодом МЕГУ відсудив повернення коштів за садочок і 8 мільйонів компенсації збитків. У лютому Рівненський Північно-західний апеляційний господарський суд прийняв рішення стягнути з Рівненської міської ради на корись вишу мільйон 950 тисяч гривень, але у стягнені збитків відмовив. За словами Ірини Борисової, ця сума закладена у проект змін до бюджету на цей рік і завтра її мають погодити на сесії Рівнеради.