У Рівному відкрили виставку мікромініатюр "Восьме чудо світу" (ВІДЕО)

17:06, 24 кві. 2019
 
У Рівному відкрили виставку мікромініатюр

Підкована блоха, слони, що балансують на людській волосині, сумоїсти на маковій зернині і караван верблюдів у вушку голки. Загалом 30 мікромініатюр експонують відсьогодні в обласному краєзнавчому музеї. Їх виготовив Володимир Казарян.

До анексії Криму він жив на півострові і за майже 40 років створив понад 500 мікромініатюр. Після 2014 року автор перевіз свої роботи до Харкова і продовжує працю над мініатюрними скульптурами, – розповіла директорка музею мікромініатюр Олена Казарян. Виставка мікромініатюр під назвою "Восьме чудо світу" у Рівному діятиме два місяці.

На фото майстер мікромініатюр Володимир Казарян

– Мистецтво мікромініатюри настільки унікальне, що ним займається лише кілька людей у світі. Тому технології і інструменти окремі для кожної роботи виготовляю сам. На кожну роботу витрачаю від місяця до трьох. Є й такі, на які пішло півроку. Наприклад, мозаїчний портрет Ісуса Христа, зроблений з-понад 10 тисяч мікрокаменів. Він розміром як однокопієчна монета. На виставці є кілька скульптур, встановлені на макових зернятах чи на торці волосини. Роблю це для того, щоб людина уявила, про які масштаби ідеться, – розповів майстер мікромініатюр Володимир Казарян.

На фото директорка музею мікромініатюр Олена Казарян

– Працює майстер у повній тиші на світанку, або пізно увечері. Руки прикріплює ременями до столу, одягає маску. Бо були випадки, коли майстер вже доробляв останні штрихи, полегшено видихав, і вся ця робота полетіла. Бо він працює з пилинками дорогоцінних каменів, цукровими крупинками, рисовим і маковим зерням, людським волоссям, вушком голки, – сказала директорка музею мікромініатюр Олена Казарян.