Проводи в армію: що думають призовники (ВІДЕО)

17:15, 24 кві. 2019
 
Проводи в армію: що думають призовники (ВІДЕО)

Під час весняного призову до війська з Рівненщини мають відправити понад півтисячі новобранців. Сьогодні зі збірного пункту в селі Здовбиця відправили більше сотні майбутніх солдатів. 

На плацу збірного пункту у Здовбиці представники війського комісаріату вчать призовників ходити строєм. Сьогодні усі вони відправляться на службу до лав Збройних сил України, Національної гвардії та Прикордонних військ.

На фото Андрій Купчак

– Впродовж тижня ми відправимо близько трьох сотень призовників. Наші призовники відправляться до навчальних центрів в Полтаву, Старичі, Десна – це ЗСУ, Нацгвардія піде у військові частини в Західну, Південну і Центральну Україну. Прикордонники набирають на Черкаси у свій навчальний центр, – розповів представник обласного центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Купчак. 

Сьогодні тут більше сотні призовників. Це юнаки з усіх районів Рівненщини.

– Рано чи пізно треба іти відслужити.

– З якими сьогодні відчуттями тут? (запитала журналістка)

– З добрими. Весело. Відслужу – прийду, – каже призовник з с.Степангород Юрій Мельник.

– Якщо чесно, то є в мене трохи переживань. Але хочеться і послужити, побачити ту атмосферу. Думаю, це на користь мені піде. Це ж і фізична підготовка, і моральна, і зброєю навчуся користуватися.

– Можливо плануєш своє життя з військовою справою пов’язати? (запитує журналістка)

– Ні. Отак відслужу, щоб було і щоб спокійно собі дальше жити, – сказав призовник з Рівного Максим Бенедюк.

Провести юнаків до війська приїхали і їхні рідні. Серед них і Галина Мельничук. Сьогодні до війська вона відправляє свого онука.

– Тяжко, пече в серці. Але хай іде, спробує життя. Бо при мамі, це при мамі. А армія хлопця робить мужнім. Не маминим синочком. А з армії прийжде справжній мужчина, – розовіла бабуся призовника Галина Мельничук.

Прибули до збірного пункту в Здовбицю і представники різних військових частин, які відбирають призовників у свою команду.

На фото Максим Шарлай

– Відбираємо по принципу психології, фізичної підготовки, як бійці переносять стресові ситуації. Наприклад, будемо задавати хлопцям питання, як вони будуть поводитися зі зброєю, що він буде робити, коли будуть нападати вороги, – сказав представник військової частини, м.Полтава Максим Шарлай. 

Як розповів представник обласного центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Купчак, з 1-го квітня на відправку до збірного пункту не з’явилося 20 призовників.

– На кожного призовника, який не з’явився, автоматично готуються документи на відкриття кримінального провадежння згідно статті 305 - ухидлення від військової служби. Покарання до 3-х років обмеженян волі. Але скільки би ми не направляли на рішення суду, дають тільки умовні. Поки ще жодного призовника не позбавили волі, – додав Андрій Купчак. 

Загалом, під час весняного призову до війська з Рівненщини мають відправити понад півтисячі новобранців.

На фото Валентин Ревко

– Сьогодні умови бойової підготовки, побут, харчування – все покращено. І коли ці хлопці "окунуться" у це все, то потім повернуться і будуть усім розказувати, щоб хлопці ішли служити, – сказав т.в.о. військового комісара області Валентин Ревко.