Подробиці конфлікту щодо будівлі у центрі Рівного (ВІДЕО)

17:51, 22 кві. 2019
 
Подробиці конфлікту щодо будівлі у центрі Рівного (ВІДЕО)

Про спробу рейдерського захоплення 4-поверхового приміщення на вулиці 16 липня,10 у Рівному сьогодні о 9 ранку повідомили до поліції. У ньому йшлося про те, що десяток чоловіків силою відібрали в охоронця будівлі ключі і зачинили приміщення зсередини, не пускаючи орендарів. 

10-та ранку, біля офісного приміщення на вулиці 16 липня, 10 тривають слідчі дії. Годиною раніше до поліції надійшло повідомлення про те, що десяток чоловіків відібрали ключі в охоронця і замкнулися з середини.

На фото Василь Зелінський

– Приміщення на сьогодні відноситься до приватної власності, перебуває в судових спорах. Наразі ми чекаємо надання установчих документів і відповідно рішень суддів. Ми розуміємо, що власником може бути формально не зазначений в документах, – розповів начальник Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області Василь Зелінський.

У чоловіків на фото правоохоронці знайшли балончики із сльозогінним газом та ножі. Вони представилися працівниками охоронної фірми.

А у цьому мікроавтобусі з наліпкою об’єднання добровольців виявили вогнепальну зброю.

Про ці факти повідомив начальник Рівненського відділу нацполіції Василь Зелінський. Наші журналісти хотіли поспілкуватись з чоловіком у камуфляжі, що стояв поруч. Говорити він на камеру відмовився. Замість нього прокоментувати ситуацію захотів власник мікроавтобуса, в якому знайшли вогнепальну зброю.



– Мої бойові побратими намагалися влаштуватися на роботу за допомогою одного місцевого депутата, який допоміг їм з прцевлаштуванням.

– Це хто, місцевий депутат? (запитала журналістка)

– Боже, забув, як звати. Просто влаштував хлопців на охорону. Після війни їм треба десь працювати. Там просто якесь непорозуміння вийшло з ключами, замками, почали щось ділити. Я якби приїхав, коли все почало закінчуватися, зараз намагаємося розрулити, щоб хлопці вийшли спокійно на роботу. Ніякого рейдерського захоплення, звичайне непорозуміння, – сказав чоловік, який назвав тільки своє ім’я Максим.

За словами адміністраторки будівлі Оксани Дусь, конфлікт за цю споруду триває з серпня 2014 року. Два роки тому у цьому приміщення вибили двері і охоронці не пускали орендарів.

– 5 років тривають суди по цьому адмінприміщенню. На даний момент власником є організація, яка зареєстрована на Сейшелах. Ми є "ПриватЄвробуд", які здаємо в суборенду приміщення на основі договора, який був заключений управителем будівлі – це товариство "Рівнеагробуд" і "ПриватЄвробуд". На коридорі я побачила Немеша Василя Михайловича, який біг по коридору і сказав своїм хлопцям "вишвирніть її звідси", – розповіла адміністраторка будівлі Оксана Дусь.

За фактом сьогоднішнього розбою в поліції відкрили кримінальне провадження. 

Також адміністраторка будівлі на 16 липня, 10 Оксана Дусь повідомила, що до 2017 року власником приміщення був Андрій Федорчук. Нагадаємо, 13 лютого його затримала поліція за підозрою в організації злочинного угрупування. 

Як тоді розповів Суспільному керівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Роман Осуховський, з 2011-го року так звана "банда Федора" вимагала гроші в підприємців, погрожуючи їм. Телефоном Андрій Федорчук нам повідомив, що до сьогоднішнього інциденту не причетний і знаходиться під домашнім арештом.

Коли наші журналісти зайшли усередину будівлі, адвокатка депутата міської ради Василя Немеша Оксана Овдійчук саме писала заяву-пояснення патрульним поліцейським. Коментар давати відмовилася. Сам депутат Василь Немеш по відомому нам номеру телефону не відповідав. Суспільне готове озвучити його позицію, якщо він виявить таке бажання.