Як до Великодня реставрують "Писанковий сад"

12:07, 21 кві. 2019
 
Як до Великодня реставрують

35 писанок, які утворять "Писанковий сад", готують до експозиції учні та викладачі дитячої художньої школи. Триває реставрація упродовж двох тижнів.

За словами директора школи Артура Мартиненка, суттєво орнаменти не перемальовували, переважно освіжили кольори. Виставлять роботи у Чистий четвер. Писанковий сад у Рівному з’являється напередні Великодня вже четвертий рік. У попередні роки яйця ставили на алею перед краєзнавчим музеєм, де зараз знаходяться ковані знаки гороскопу. Цьогоріч ці дві інсталяції будуть поруч.

На фото Артур Мартиненко

– Велись багато дискусій, розглядали декілька місць і ви знаєте, фотозони для збереження, для освітлення, для цінності експозиції... Мабуть, поки-що кращого місця ми не знаходимо. Я дякую рівнянам, що багато писанок, порівняно з минулими роками, в цьому році збереглись досить добре. І, мабуть, ми вже маємо якусьтаку, будемо говорити, культуру спостерігання за такими інсталяціями і тому багато писанок були в непоганому технічному стані. Тому наші втручання туди були невеликі, – розповів директор Рівненської дитячої художньої школи імені А. Мартиненка Артур Мартиненко.