Петиція про зміну керівника стерилізаційного центру: позиції сторін (ВІДЕО)

17:08, 18 кві. 2019
 
Петиція про зміну керівника стерилізаційного центру: позиції сторін (ВІДЕО)

Петиція про необхідність проведення Рівнерадою громадських слухань щодо переобрання керівниці стерилізаційного центру набрала триста голосів трохи більше, як за добу. У тексті вказано, що керівниця стерилізаційного центру при "КАТП-1728" Наталія Ющук не виконує посадових обов’язків, бюджетні кошти витрачаються безвідповідально, а волонтери не можуть потрапити на територію установи. Що з цього приводу думає керівниця стерилізаційного центру, цікавились журналісти Суспільного.

Світлана Сидоренко – авторка петиції про необхідність проведення громадських слухань щодо переобрання керівниці стерилізаційного центру. Цю посаду зараз обіймає Наталія Ющук. У лютому Суспільне розповідало про конфлікт між нею та людьми, які називали себе зоозахисниками. Останні разом з журналістами зайшли на територію центру. Вони заявили, що собак годують несвіжими продуктами і вимагали звільнити Наталію Ющук.

– Питання в тому, що людина, яка очолює даний центр, не відповідає критеріям і посаді, яку займає. Це і факти жорстокого поводження, зафіксовані волонтерами і працівниками. Це і організація роботи, це і саме кричуще – використання коштів не за призначенням, – сказала авторка петиції Світлана Сидоренко.

 

Читайте також: Волонтерська перевірка в центрі стерилізації тварин: керівниця візитом обурена (ВІДЕО)

 

Керівницею стерилізаційного центру Наталія Ющук стала у липні 18-го року. Кандидаток на посаду тоді було двоє. Переможницю обирали шляхом голосування учасники громадських слухань. 

Звинувачення Наталія Ющук відкидає, телефоном вона прокоментувала цю ситуацію так:

– Ну хай докажуть. Там просто все, що вони написали, воно, по-перше, не відповідає дійсності, по-друге, воно абсолютне бездоказове. Світлана Сидоренко не розуміє, що в нас так, прийнята програма регуляції чисельності, але вона не в повному обсязі фінансується. В результаті ми не можемо мати все те, що запрограмовано. Якщо будки для собак – це недоцільне використання коштів, як заявила на комісії депутатській безпосередньо Світлана Сидоренко, ну то я не знаю, в нас тоді різні поняття,розповіла завідувачка центру стерилізації при "КАТП-1728" Наталія Ющук.

У неділю представники зоозахисних організацій Рівного зібралися, аби обговорити питання захисту безпритульних собак. Зустріч ініцювали волонтери громадської організації "Зооварта" – її представляє Світлана Сидоренко. Підготовлена після цього нею петиція більше ніж за добу набрала необхідні триста голосів.

 

Читайте також: У Рівному зоозахисники зібрались поговорити про питання захисту тварин

 

– Я вважаю це результатом нашої роботи, це результат нашого згуртування. Тому що ми провели багато роботи по цьому питанню. Ви бачите по соцмережах, як ми працювали, що ми робили. Це результат нашої роботи, нашої зоозахисної організації,додала Світлана Сидоренко.

 

– Люди, які не в змозі бачити, люди, які там ніколи не були, люди, які не в змозі аналізувати – вони можуть це підтримати. Звичано, вони бачать жахливу картинку, як на їній погляд, вони голосують, вони це підтримують. І ще коли постійно, це все ж робиться дуже розумно, це ж піарні ходи постійно проводяться, коли постійно прокручується одна й та ж інформація, постійно люди зомбуються,каже завідувачка центру стерилізації при КАТП-1728 Наталія Ющук.

Зараз депутатська комісія аналізує роботу стерилізаційного центру. Востаннє Суспільному міський голова Рівного коментував ситуацію так.

– Хай громадські активісти створять громадську організацію і заберуть цей центр на своє утримання. Ми ті кошти віддамо їм. Це дуже конфліктна організація. Ви ж пам’ятаєте, як обирали цю жінку? Вони ж її і обрали. Самі голосували. Вони з попередньою пересварилися. Тепер з цією пересварилися. Я поняття не маю, чого там справді хоче більшість,сказав міський голова Рівного Володимир Хомко. 

 

Речник міськвиконкому Микола Прокопчук повідомив, що від лютого позиція міської влади у цьому питанні не змінилася. Станом на момент підготовки матеріалу петиція перебувала на розгляді. Найімовірніше, міський голова відповість на неї вже з понеділка, пояснив Микола Прокопчук.