У Рівному відбувся дитячий конкурс з читання "Книгоманія" (ВІДЕО)

13:10, 18 кві. 2019
 
У Рівному відбувся дитячий конкурс з читання

"Суперчитачкою" серед семикласників області стала Марія Бриж із села Яринівка Сарненського району. Такий статус дівчина отримала завдяки перемозі у конкурсі "Книгоманія". Він відбувся у обласній дитячій бібліотеці. Загалом за перемогу змагалось 19 школярів, які перемогли у відбіркових конкурсах.

Першою випало презентувати свою улюблену книгу Аліні Шушковській. Семикласниця з села Щекічин Корецького району розповіла про твір "Чудове чудовисько" Сашка Дерманського. Загалом у цьому етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Книгоманія" брали участь 19 учнів сьомих класів. Вони стали переможцями районних етапів змагань. Цього року до участі долучились і школярі з територіальних громад Рівненщини. Книжкові уподобання у них різні.

На фото Володимир Корень

– Фантастика для мене – це не просто жанр літератури, це творчий порив. Я, коли читаю книги цього жанру, я не відволікаюсь ні на що. У цьому жанрі мене захоплює сюжет, він часто специфічний,розповів учасник з Квасилова Володимир Корень. 

На фото Анастасія Кравчук

– Я дуже люблю пригодницькі романи і просто романи. Для себе я можу взяти, як правильно поводити себе у тій чи іншій ситуації. Я, як читаю книгу, то я ставлю себе на місце героя, проходжу ті перешкоди, які він проходив,сказала учасниця з с.Городище Березнівського району Анастасія Кравчук. 

Усі дев’ятнадцятеро учасників виборювали звання "суперчитач області". І змагаються вони у двох номінаціях. Окрім презентації улюбленої книги вони представляли власний читацький щоденник.

На фото Наталія Онофрійчук

– Презентація читацького щоденника, у якому вони протягом року записували книжки, які вони читали. Відгуки про книжки супроводжували малюнками. Організатором конкурсу є громадська організація Форум видавців у Львові. Конкурс проходить у всіх областях України,каже завідувачка відділу обласної бібліотеки для дітей Наталія Онофрійчук.

На фото письменник Сергій Гридін

– Для мене насправді дуже важко судити саме дитячі конкурси, тому що всі вони дуже класні. І найважче в них визначити переможця,розповів член журі Сергій Гридін.

Головний приз конкурсу, – поїздку до Львова на фестиваль дитячого читання "Книгоманія", – здобула учениця Яринівської ЗОШ Сарненського району Марія Бриж.