Суд поновив Приварського на посаді в ОДА (ОНОВЛЕНО)

13:25, 17 кві. 2019
 
Суд поновив Приварського на посаді в ОДА (ОНОВЛЕНО)

Рівненський окружний адміністративний суд сьогодні прийняв рішення про поновлення екс-першого заступника голови ОДА Юрія Приварського на посаді та постановив виплатити йому зарплату за час вимушеного прогулу.

Цю інформацію Суспільному підтвердив суддя-спікер Андрій Сало. Нагадаємо, Юрія Приварського голова адміністрації Олексій Муляренко звільнив за те, що він нібито порушив присягу державного службовця та перевищив свої повноваження, підписуючи заяву на відпустку одному з начальників управлінь. Сам Юрій Приварський подов позов до суду та більше року доводив, що ані присяги, ані закону не порушував, вимагав не тільки відновлення на роботі, а й компенсацію зарплатні. Сьогодні він зазначив, що мова йде про суму у трохи більше 200 тисяч гривень.

– Ну, що хочу сказати – що задоволений нарешті законним рішенням суду. Це рішення до негайного виконання, але будь-що я буду коментувать не раніше, ніж отримаю повний текст рішення,прокоментував Суспільному телефоном екс-перший заступник голови ОДА Юрій Приварський.

– Повне обгрунтування і підстави поновлення будуть викладені в мотивувальній частині рішення. Суд не встановив у діях Приварського обставин, які б свідчили про вчинення дисциплінарного правопорушення, з яких він був звільнений з займаної посади. Рішення суду підлягає негайному виконанню в частині поновлення та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Рішення підлягає оскарженню, звичайно, просто оскарження рішення не зупиняє його виконання в частині поновлення на посаді,коментує суддя-спікер окружного адмінсуду Андрій Сало.

Радниця голови ОДА Ірина Михалевич повідомила, що адміністрація збирається оскаржувати це рішення суду. Зазначимо, що наразі посаду першого заступника голови ОДА обіймає Віталій Ундір.