Запрацювало: на межі Рівненщини та Львівщини відсьогодні цілодобово зважують вантажівки

17:51, 15 кві. 2019
 
Запрацювало: на межі Рівненщини та Львівщини відсьогодні цілодобово зважують вантажівки

У селі Опарипси Радивилівського району відновив роботу стаціонарний пункт габаритно-вагового контролю транспорту. Про це розповів речник Служби автодоріг області Дмитро Леонтіюк. Як ми повідомляли раніше, тривалий час після ремонту він не працював через непогодження схеми організації дорожнього руху. 

– Внаслідок неконтрольованого руху вантажівок дорожне полотно деформується і утворюється колійність. На сьогодні, окрім стаціонарного в Опарипсах, в області діють два пересувні ГВК: на трасі Київ-Чоп біля Корця та на автодорозі Городище – Рівне – Старокостянтинів поблизу села Нова Любомирка. Особливістю посту в селі Опарипси є те, що він стаціонарний і відсьогодні працюватиме в цілодобовому режимі, на відміну від аналогічних пересувних комплексів. За перші після ремонту години роботи було виявлено 2 автомобілі вагою по 50 тонн. Перевізники отримали до сплати штрафів на 900 євро, які поповнять бюджет,розповів Дмитро Леонтіюк.

За минулий рік за понаднормову вагу власникам вантажівок нарахували штрафів на понад 144 тисячі євро (відповідно до нормативних документів штрафи нараховуються саме у цій валюті), а це майже 4,5 мільйона гривень.

Фото – пункт в Опарипсах, скрін із Google-maps