Подробиці нічної погоні та скільки патрульних авто уже розбили рівненським копам (ВІДЕО)

18:45, 15 кві. 2019
 
Подробиці нічної погоні та скільки патрульних авто уже розбили рівненським копам (ВІДЕО)

Службова автівка "Мітсубісі Аутлендер" розбита, а двоє патрульних – у лікарні з підозрою на черепно-мозкові травми. Такі наслідки нічної погоні правоохоронців за БМВ неподалік Рівного. За кермом БМВ був житель села Вітковичі Березнівського району, на пасажирському сидінні – його односельчанин. Зупинити чоловіка вдалося після того, як патрульні прострелили колеса автівки. 

Відбулось це біля села Малий Житин сьогодні о третій ночі. "БМВ" пролетіла повз патрульних, почала задкувати, а коли правоохоронці приблизилися – та збільшила швидкість, розповідає керівник патрульної поліції області Сергій Мерчук.



– Він неодноразово створював аварійні ситуації, не зупинявся на вимогу працівників поліції, опісля двічі вдарився в автомобіль "Пріус", зробив два удари. Коли його почали зупиняти – заднім ходом почав вирулювати на смугу зустрічного руху. І хотів розвертатися назад, в напрямку Костополя, і в той момент виїхав з кювета, і вдарив транспортний засіб "Аутлендр". Після цього знову з’їхав у кювет. Працівники здійснили 7 пострілів по колесах, 3 колеса було пробито,розповів начальник управління патрульної поліції Рівненщини Сергій Мерчук.

За словами Сергія Мерчука, водій свої дії не пояснював. Освідування показало у нього 1,62 проміле алкоголю. У салоні автівки знайшли пістолет без документів та ніж. Водій наразі знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

На фото речник Нацполіції області Антон Крук

– Відкрите кримінальне провадження за фактом опору і насильства до працівника правоохоронного органу. Пасажиру нічого не загрожує, в ході досудового розслідування буде визначатися його роль, він є потерпілою стороною. Так само як і двоє поліцейських патрульних. Водій, а також пасажир автомобіля "БМВ" притягувалися до адміністративної відповідальності за керування в стані алкогольного сп’яніння,сказав речник Нацполіції області Антон Крук.

Після зіткнень під час погоні двоє патрульних опинилися у лікарні.

На фото Микола Тимощук

– При поступленні пацієнти обстежені, госпіталізовані з метою динамічного спостереження і уточнення діагнозу. Попередні робочі діагнози – підозри на черепно-мозкову травму, забої м’яких тканин голови, тулуба і кінцівок. Загрози для здоров’я і життя в даний час у пацієнтів немає. Вони обстежуються, спостерігаються, будемо надіятися на позитивний перебіг даної травми,каже завідувач нейрохірургічного відділення Рівненської міської лікарні Микола Тимощук. 

На фото службовий "Мітсубісі Аутлендер" після погоні

Суму збитків у поліції ще не підрахували, але позов до суду про їх відшкодування подаватимуть, кажуть у патрульній поліції. Не враховуючи цієї ДТП, усього за три роки існування патрульної поліції на Рівненщині пошкодили 36 автівок, із них 4 – із вини патрульних.

На фото Андрій Крутень

– Коли відбувається дорожньо-транспортна пригода за участі службової автівки, неважливо, чи з вини працівників поліції чи іншої сторони, сектором транспортного забезпечення вживаються заходи щодо встановлення завданих збитків. Проводиться робота зі страховою компанією, і в разі, якщо страхова компанія не відшкодовує в повній мірі завдані збитки, сектором правового забезпечення вживаються заходи щодо забезпечення цивільного позову до винної особи,розповів заступник начальника Управління патрульної поліції в області Андрій Крутень.  


Імені затриманого водія, як і імені його адвоката нам у поліції не повідомили. Втім, Суспільне готове надати можливість висловити думку щодо подій минулої ночі водію або ж його представникам.