Реконструкція "Авангарду": місяць після старту (ВІДЕО)

17:42, 15 кві. 2019
 
Реконструкція

Сьогодні – місяць, як фірма "Фіалка" розпочала реконструювати стадіон "Авангард" у Рівному. Поки що триває демонтаж трибун та бігових доріжок, розповів директор фірми Юрій Фалко. Також будівельники облаштовують тимчасовий підвід комунікацій, зокрема води і світла.  

Цього тижня субпідрядник розпочне готувати арматурні каркаси для облаштування фундаментів під манеж і основну східну трибуну. Директор фірми "Фіалка" пояснює: роботи складні, тож залучать техніку зі столиці.

На фото Юрій Фалко

Так звана східна трибуна – це основна трибуна. Вона найбільша буде, крита. І забере з захдіної трибуни на себе функції головної: легкоатлетичний манеж, кафетерії, заклади громадського харчування, адміністративні приміщення. А західна трибуна виконуватиме функції футбольної, там будуть роздягальні, віп-ложа, – каже директор фірми "Фіалка" Юрій Фалко.

Поки що робітники розбирають обидві старі трибуни та підтрибунні приміщення.

Оголошена вартість реконструкції арени майже 200 мільйонів гривень. 50 з них погодили виділити з бюджету Рівного. Поки ж "Фіалка" отримала п’ять мільйонів гривень авансу, повідомив Юрій Фалко. При цьому, за його словами, кошторис, найімовірніше, доведеться змінювати.

Вже, скажемо, він не буде дотриманий однозначно, бо є додаткові роботи, а є роботи, які будуть викидатися. Мені складно сказати, але процес коригування – він буде відбуватися. Можливо, він і не виросте, але що зміни будуть вноситися, то це однозначно. Деякі роботи по залізнобютонним конструкціям, деякі роботи по невідповідності графічній частині, кошторисній частині, – розповідає директор фірми "Фіалка" Юрій Фалко.

Згідно з проектом львівської фірми "Артпростір", новий стадіон розрахований на 13,5 тисяч місць. Він матиме вісім бігових доріжок та 110-метровий критий легкоатлетичний манеж. Очікується, що триватиме реконструкція до травня 2021 року. 

Читайте також: Реконструкція стадіону "Авангард" стартувала (ВІДЕО)