Справа Соловйова: чому пішов адвокат та куди збирається скаржитись (ВІДЕО)

17:21, 15 кві. 2019
 
Справа Соловйова: чому пішов адвокат та куди збирається скаржитись (ВІДЕО)

Закрити провадження щодо зміни запобіжного заходу Володимиру Соловйову. З таким клопотанням до суддів апеляційного суду звернувся сьогодні його адвокат Олег Головчак. Прийшов на засідання і сам підозрюваний Володимир Соловйов, якому інкримінують співучасть у замаху на вбивство. 

Мова про події, які сталися торік у липні. Того дня на парковці на вулиці Небесної Сотні у Рівному, буцімто, виявили тіло 42-річного рівненського бізнесмена Валентина Загороднюка.

Згодом у поліції повідомили, що вбивство було зімітоване. З 11-го лютого Володимир Соловйов перебував у СІЗО. 27-го березня він вийшов під заставу. Сьогодні в апеляційному суді мали розглядати клопотання прокуратури щодо зміни запобіжного заходу Володимиру Соловйову. Його адвокат Олег Головчак на початку засідання заявив нове клопотання.

– Термін дії ухвали, на який були подані апеляції, закінчився. Тому прошу колегію суддів в нарадчій кімнаті прийняти рішення про закриття провадження. Оскільки повноваження слідчого судді закінчилися, обвинувальний акт направлений до міського суду 27.03.2019. Немає предмету розгляду, – сказав адвокат Володимира Соловйова Олег Головчак.

На фото прокурорка Юлія Козінська

– Думка прокурора в межах кримінально-процесуального кодексу, зокрема стаття 403 говорить: або відмовитися від скарги, або змінити. Такого поняття, як закрити в розділі апеляційного оскарження – немає, – каже прокурорка Юлія Козінська.

У підсумку клопотання Олега Головчака щодо закриття цієї справи судді відхилили. Після цього адвокат покинув залу суду. Потому судді запропонували Володимиру Соловйову змінити захисника.

– Може прийде ще.

– Ви самі собі адвоката знайдете, чи зробити вам заміну захисника? (запитав суддя)

– Ні, заміни не треба, не хочу. Захисником хочу бачити Головчака. Я з ним переговорю. Не знаю, чого це він побіг. Може переживає, щоб ви незаконне рішення не прийняли та й все, – сказав підозрюваний Володимир Соловйов.

Після чого прокурорка додала прокурорка Юлія Козінська:

– На сьогоднішній день ми маємо вже два місяці, як не можемо розглянути апеляційну скаргу. І, думаю, що такі дії захисника спрямовані на затягування судового розгляду, – Юлія Козінська.

Наступне засідання у цій справі судді призначили на 22 квітня. Від коментарів Володимир Соловйов сьогодні відмовився. А його захисник Олег Головчак повідомив, що буде скаржитися на дії суддів та прокурора в Печерський райсуд Києва.