Біля Рівного – погоня із тараном поліцейських авто (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

7:10, 15 кві. 2019
 
Біля Рівного – погоня із тараном поліцейських авто (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Водій, утікаючи від поліцейський, двічі протаранив поліцейські авто. Водія та його пасажира все ж вдалось затримати.

Інцидент трапився близько четвертої ранку, попередні подробиці Суспільному розповів командир батальйону патрульної поліції області Андрій Ліснічук.


– Автомобіль «БМВ» на іноземній реєстрації рухався з Березного у напрямку Рівного, порушуючи ПДР на високій швидкості, неодноразово створював аварійні ситуації. Його помітили працівники патрульної поліції. В ході переслідування водій не виконував вимогу про зупинку, яка подавалася проблисковими маячками червоного та синього кольорів, а також спеціальних звукових сигналів, йшов на таран, знову ж таки створював аварійні ситуації для екіпажів патрульної поліції. На 145 кілометрі автодороги Городище-Старокостянтинів допустив зіткнення з автомобілем «Тойота Пріус». При виїзді на смугу зустрічного руху «БМВ» допустило зіткнення зі службовим автомобілем «Мітсубіші Аутлендер». Автомобіль БМВ після цього також отримав пошкодження правої частини – передніх та задніх пасажирських дверей. Водій та пасажир – затримані. Є ознаки алкогольного сп‘яніння в обох, вони також отримали травми в результаті ДТП, – розповів Андрій Ліснічук.


У салоні авто також знайшли зброю. Більше подробиць цієї погоні, що загрожує втікачеві, чи травмувались патрульні – трішки згодом.

Фото Суспільному надали в патрульній поліції

________

11:10

Розбитий після ДТП позашляховик патрульної поліції у гаражі управління

При затриманні копам довелось застосувати зброю, додали в поліції.

– Була застосована патрульними згідно Закону "Про національну поліцію" вогнепальна зброя, пошкодили у авто колеса, щоб водій не міг продовжити свій рух, адже він наражав на небезпеку учасників дорожнього руху. Двох поліцейський і пасажира "БМВ" було доставлено в лікарню,розповів начальник відділу комунікації поліції області Антон Крук.

Речник додав, що за кермом перебував 32-річний житель села Вітковичі Березнівського району. Алкотестер показав 1,62 проміле. Нині вирішується питання про затримання чоловіка у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час огляду транспортного засобу у салоні авто слідчо-оперативна група виявила травматичний пістолет без відповідних документів.

За фактом опору та насильства щодо працівника поліції слідчі Рівненського районного відділення поліції розпочали досудові розслідування за частинами 2 статті 342 і 345 Кримінального кодексу України.

________

11:40 

Травмованих патрульних доправили у відділення нейрохірургії ЦМЛ.

– При поступленні пацієнти обстежені, госпіталізовані з метою динамічного спостереження і уточнення діагнозу. Попередні робочі діагнози: підозра на черепно-мозкову травму, забої м’яких тканин голови, тулуба, кінцівок. Загрози для життя немає, – розповів заввідділенням Микола Тимощук. 

Детальніше: Подробиці нічної погоні та скільки патрульних авто уже розбили рівненським копам (ВІДЕО)