У Рівному зоозахисники зібрались поговорити про питання захисту тварин

21:19, 14 кві. 2019
 
У Рівному зоозахисники зібрались поговорити про питання захисту тварин

Активістів зоозахисного руху Рівного сьогодні зібрали за одним столом, аби обговорити питання захисту безпритульних собак та котів. Зібрання зініцювали волонтери громадської організації "Зооварта".

На зустріч прийшли як зоозахисники, які ведуть тематичні сторінки у соцмережах, такі, наприклад, як "Зоопульс" та "Кітпес Рівне", так і просто рівняни, які опікуються безпритульними тваринами.

За словами активістки "Зооварти" Світлани Сидоренко, головною проблемою нині є діяльність міського стерилізаційного центру. Вона та її однодумці незадоволені роботою його керівниці Наталі Ющук, але є й серед зоозахисників такі, кого вона влаштовує.

У зв’язку з тими подіями волонетри поділилися на табори: одні на захист, інші – на звільнення керівника стерилізаційного центру. Сьогоднішня наша зустріч покликана об’єднати весь зоозахисний рух нашого міста, а, можливо, і області. Ми готові поділитися нашими ідеями, ми хочемо людей об’єднати і виробити спільний план дій, щоб вирішити ситуацію, яка на сьогоднішній день склалася, – каже волонтерка ГО "Зооварта" Світлана Сидоренко.

Нагадаємо, у лютому Суспільне розповідало про конфлікт між керівницею стерилізаційного центру Наталією Ющук та волонтерами, у числі яких і Світлана Сидоренко.

Читайте також: Волонтерська перевірка в центрі стерилізації тварин: керівниця візитом обурена (ВІДЕО)

Зоозахисники разом з журналістами зайшли на територію центру. Вони тоді заявили, зокрема, що собак у центрі годують несвіжими харчами і вимагали звільнення Наталії Ющук. Керівниця стерлізаціного центру у відповідь заявила, що на територію закладу волонтери потрапили неправомірно. Також відкинула звинувачення у поганому харчуванні собак.

– От сьогодні прийшли волонтери. Мене немає на території. Зайшли без попередження, без дозволу. Поклали в холодильник їжу, викликали вас, приїхали й показали. Бо вчора цієї пліснявої їжі не було. Тому в нас є наказ. Його до січня не було і я була добродушна і милосердна. Вони написали запит, де вимагають доступ до бухгалтерії КАТП. Це люди, які без жодних посвідчень, звичайні волотери. Вони не йдуть до тварин і собак, а йдуть показати, що я живодерка. І що в мене там гниле м’ясо виявляється сьогодні, а вчора його там не було, – сказала тоді завідувачка центру стерилізації тварин при КАТП 1728 Наталія Ющук.