Чоловік, який пропонував поліцейським хабара, платитиме штраф у розстрочку

10:41, 12 кві. 2019
 
Чоловік, який пропонував поліцейським хабара, платитиме штраф у розстрочку

Радивилівський районний суд присудив водієві штраф у розмірі 8500 гривень (500 неоподаткованих мінімумів) за те, що пропонував поліцейським, які його зупинили, 100 гривень хабара. Інцидент стався майже рік тому, кілька днів тому вирок у цій справі з’явився на офіційному сайті Єдиного держреєстру судових рішень.

У тексті йдеться, що у чоловіка, якого екіпаж зупинив біля села Козин, не було полісу обов’язкового страхування. Коли поліцейський повідомив водієві «ВАЗівки», що складатиме за цим фактом адмінматеріали, останній запропонував копу 100 гривень, аби він його відпустив. Останній – відмовився і викликав слідчо-оперативну групу, а сам момент пропозиції хабара зняла камера поліцейського.

У ході кримінального провадження підозрюваний та прокурор уклали угоду про визнання чоловіком винуватості у пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі. У підсумку суддя цю угоду затвердив та дозволив чоловікові виплачувати штраф у 8500 гривень із розстрочкою виплати по 850 гривень щомісячно строком на 10 місяців.

Ми також попросили прес-офіцерку поліції області Марію Юстицьку з’ясувати, скільки випадків дачі хабара поліцейським зафіксовано за останній рік. Відповідь наразі чекаємо та повідомимо її одразу, як отримаємо.

Також ми нещодавно писали: Рівненські правоохоронці перевіряють причетність своїх колег до ймовірного вимагання хабаря (ВІДЕО)

Фото до матеріалу ілюстративне