У Рівному частину вулиці Котляревського хочуть назвати на честь чорнобильців (ВІДЕО)

16:30, 8 кві. 2019
 
У Рівному частину вулиці Котляревського хочуть назвати на честь чорнобильців (ВІДЕО)

Перейменувати частину вулиці Котляревського на честь Героїв-чорнобильців. З такою пропозицією до міської влади звернулися члени громадської організації "Рівненські ветерани-чорнобильці".

Від повороту із вулиці Степана Бандери на вулицю Котляревського і до обласного ліцею, згідно до гугл-карти, 250 метрів. Члени громадської організації "Рівненські ветерани-чорнобильці" пропонують перейменувати цей відрізок на честь своїх побратимів. Окрім будівлі Рівненської філії Суспільного мовлення, на цій частині вулиці будівель більше немає.

Ми кожного дня дивимося телевізор. Весь час анонсується адреса, де знаходиться телекомпанія. Тобто весь час чорнобильці будуть на слуху. А якщо це комусь не подобається - нехай вибачають, – сказав Микола Гайбонюк, голова правління ГО "Рівненські ветерани-чорнобильці"

Питання про присвоєння частині вулиці Котляревського нової назви члени комісії з питань перейменування, до складу якої входять історики, представники громадських організацій та міської влади, погодили.

Чорнобильці зверталися років 5-6. Вони апелювали до того, що вулиця в багатьох містах України є. І ми подумали, що, можливо, до них варто таки дослухатися. Чорнобильці дуже просили, що ця вулиця має бути в центральній частині міста. Виходили дуже обережно з тих пропозицій, щоб це мінімально торкнулося пересічних людей з їхніми прописками. І знайшли, на думку комісії, частинку вулиці Котляревського, – прокоментував Сергій Паладійчук, голова комісії з питань перейменування вулиць

Питання про перейменування частини вулиці Котляревського мають розглянути на сесії 25-го квітня.

Це проміжок, який складається із парканів. Тут є одна лише будівля, і все це паркани. Подвиг цих людей – серйозний, багато людей загинуло. Батько мого товариша загинув. Люди віддали життя за цю справу і зараз отак відшматувати невеличку частину вулиці - це недолуге рішення. Це буде маса незручностей для нас, як телекомпанії. Це заміна усіх статутних документів, ліцензії. Зміна усіх документів, там усюди зазначено, що це вулиця Котляревського, 20А, – зазначила Людмила Хома, менеджерка філії ПАТ "НСТУ "Рівненська регіональна дирекція"

– Чорнобильці, вже усім набридли, але ж вони щось таки зробили, щоб процвітала Україна.

– На Вашу думку, це не занадто маленька вулиця? (запитує журналістка)

– Нічого. Головне, що вона буде. Робити десь в новому районі, там де "бурштинщики" обживаються – там чорнобильці жити не будуть, і ніхто навіть знати не буде, що там є така вулиця. Тому хотілося, щоб це була знакова, на слуху вулиця в людей. Тому що пройде ще 20 років і чорнобильці підуть з життя, – додає Микола Гайбонюк.

До слова, як повідомив Микола Гайбонюк, вулиця, названа на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС, в області є лише в Костополі.