У тюрмі біля Рівного відпрацювали сценарій захоплення заручника (ВІДЕО)

17:22, 4 кві. 2019
 
У тюрмі біля Рівного відпрацювали сценарій захоплення заручника (ВІДЕО)

Засуджені захопили заручника. За такою легендою у Городищенській виправній колонії сьогодні проходили навчання. Повчитися, як діяти у таких ситуаціях, на Рівненщину приїхали представники в’язниць з усієї Західної України. 

 
У Городищенській колонії відбувають покарання понад чотириста засуджених за тяжкі злочини, серед них і довічники. Роль засудженого грає Андрій Алексин. Розповідає, що робота в СІЗО допомагає йому увійти в роль.
 
 
– Я працюю вже 20 років у цій сфері, у Рівненському слідчому ізоляторі. Я бачу таких негативних персонажів кожен день, ув’язнених та засуджених. Я з ними працюю, я їх повчаю, я їх бачу. Тому зіграти легко було. Я не готувався. Просто приїхав. Мені дали сьогодні вихідний. Я приїхав і зіграв,розповів інспектор внутрішньої служби Рівненського слідчого ізолятора Андрій Алексин.
 
 
Під час навчання відпрацьовують спільні дії працівників групи швидкого реагування із поліцією особливого призначення. За усім спостерігає чотири десятка працівників тюрем із Західної України.
 
 
На фото Михайло Дзюдзь
 
– Щоб відпрацювати алгоритми для того, щоб уберегти, в першу чергу, наших працівників від тих чи інших дій засуджених. Практично в кожній області проходять аналогічні навчання. Відпрацьовуються тільки різні версії. Західне регіональне управління – це 27 установ, 6 областей. І практично всі керівники тут присутні. Я думаю, це їм буде корисно подивитись, – каже начальник Західного міжрегіонального управління установ державної виконавчої служби Михайло Дзюдзь.
  
За словами Михайла Дзюдзя, за останніх два роки подібних випадків в установах Західного міжрегіонального управління не було. Втім, тренування у тюрмах проводять регулярно.
 
 
На фото Іщук Сергій
 
– У нас навчання відбуваються щокварталу, без такої кількості людей, але це системна робота. Відповідно до планів. Ви бачили сьогодні відпрацювання захоплення заручника. Є відпрацювання – втеча засудженого з місця позбавлення волі. Є відпрацювання аварії, пожежі, якогось стихійного лиха. Групова непокора, – сказав начальник відділу охорони Городищенської виправної колонії №96 Іщук Сергій.
 
Заняття тривало 20 хвилин. Потім працівники тюрем з інших областей ознайомились з умовами утримання засуджених в Городищенській колонії.