Обстріл будинку Денисюка – терористичний акт

12:48, 29 бер. 2019
 
Обстріл будинку Денисюка – терористичний акт

Справу про обстріл будинку голови Рівненського міського суду Петра Денисюка перекваліфікували з посягання на життя судді на терористичничний акт.

Читайте також: У Рівному обстріляли будинок голови міського суду (ФОТО, ВІДЕО)

Про це повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області, начальник слідчого управління Олександр Панасюк в ефірі UA: Рівне у проекті "Звіти Наживо". Окрім цього Олександр Панасюк зазначив, що нині у поліції справа не рослідується, її передали Службі безпееки України.

На фото Олександр Панасюк

– Ми задокуменували речові докази на місці події, встановили місце, звідки проводилася стрільба, встановили види боєприпасів. Але особу встановити, яка вчинила цей злочин, нам не вдалося. На сьогоднішній день слідство проводиться СБУ, кваліфікація змінена на терористичний акт,пояснив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Олександр Панасюк.

Нагадаємо, 25 лютого на подвір’я судді Петра Денисюка кинули гранату і обстріляли будинок. 

Тоді ніхто не постраждав.

Згодом цю подію Петро Денисюк прокоментував журналістам Суспільного. Він пояснив, що пов’язує це із професійною діяльністю. Але із якою саме справою – не уточнив.

Довідково: Терористичний акт, тобто застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров’я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, якщо такі дії були вчинені з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, провокації воєнного конфлікту, міжнародного ускладнення, або з метою впливу на прийняття рішень чи вчинення або невчинення дій органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, службовими особами цих органів, об’єднаннями громадян, юридичними особами, або привернення уваги громадськості до певних політичних, релігійних чи інших поглядів винного (терориста), а також погроза вчинення зазначених дій з тією самою метою – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.