Сезон відпочинку розпочато: перший літак з Рівного вилетів до Єгипту (ВІДЕО)

18:31, 23 бер. 2019
 
Сезон відпочинку розпочато: перший літак з Рівного вилетів до Єгипту (ВІДЕО)

З рейсу до Шарм-Ель-Шейху стартував сьогодні сезон на рівненському летовищі. На смугу літак приземлився о 12:08, а відлетів по 14 годині. Усього він вміщує 172 пасажирів. 

11 година, Рівненське летовище. Пасажири готуються до вильоту в єгипетське місто Шарм-ель-Шейх. Пара на фото нижче – громадяни Білорусі, вони приїхали із міста Барановичі, що розташоване за більш ніж 400 кілометрів від Рівного.

– Із Мінська ми зазвичай вилітаємо, з Москви. Із Рівного вперше. Такі ж умови, але з Мінська нам було дорожче. Тому Рівне нас зачепило. У нас просто дуже великий аеропорт, а у вас такий маленький, акуратний, не згубишся. Ну годин шість їхали. Взагалі по кількості кілометрів недалеко, але з вашими дорогами їхали довго,розповіла пасажирка літака Наталія Кєсіль.

На дорікання іноземної гості на дороги Рівненської області нам відповідає голова облдержадміністрації Олексій Муляренко, який приїхав провести родину на літак.



– Декілька років ми працюємо над дорогою Рівне-Сарни. На великий відсоток вона вже відновлена. В гарній якості. І в цьому році ми продовжимо роботи в цьому напрямку. В минулому році так само в напрямку Прикладників, це в напрямку Брестської області, якщо говорити про Білорусію, так само поклали 10 км нової дороги. Там залишилося ще декілька, щоб повністю з’єднати асфальтом до пункту пропуску "Україна-Білорусь",каже голова облдержадміністрації Олексій Муляренко.

Зі 172 місць, що вміщує літак, на 35 придбали квитки громадяни Білорусі, повідомив нам директор аеропорту Ігор Насинюк. Родина з білоруського Бресту вперше вилітає саме з Рівного, пані Світлана ділиться своїми враженнями.



Чесно кажучи, трохи нагадує СРСР. Хотілося б, напевно, якоїсь модернізації. Ну, впринципі, головне – долетіти,сказала пасажирка літака Світлана Кароль.

О 12:08 літак прибуває з Єгипту. Виходить одна пасажирка. Тим часом у холі триває реєстрація пасажирів та багажу, а також фуршет. Новинка цього сезону i поява багажного відділення.

На фото Ігор Насинюк

– По-новому відділяється багаж від пасажира, як має бути по закону, в цивілізованих аеропортах. Багаж відділився і потім людина йде на другий сектор, на реєстрацію і на паспортний контроль. Плануємо з травня місяця і Анталію, і також продовжувать Єгипет. Плануємо рейсів 2-3 на тиждень,розповів директор рівненського аеропорту Ігор Насинюк.

Вильоти в Шарм-Ель-Шейх відбуватимуться щосуботи, організовуватиме їх туроператор "Join Up", здійснюватиме авіакомпанія "Буковина" на двох літаках «Mак Дуглас».