Голову Демидівської РДА взяли під варту, застава – уже внесена

12:00, 22 бер. 2019
 
Голову Демидівської РДА взяли під варту, застава – уже внесена

Голову Демидівської райдержадміністрації Богдана Левшенюка (на фото) арештували. Учора йому оголосили про підозру і обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Про це Суспільному телефоном повідомила речниця Департаменту захисту економіки Нацполіції України Наталія Калиновська.

 – Богданові Левшенюку оголосили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України – "вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди". Нині посадовець перебуває в Рівненському СІЗО, але має можливість протягом 5-ти діб внести заставу у сумі 76840 гривень. Якщо протягом цього часу застава не буде внесена, то він залишається під вартою на 60 діб, – зазначила Наталія Калиновська.

Санкція інкримінованої голові Демидівської РДА статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, а також конфіскацію майна.

Нині Богдан Левшенюк перебуває в Рівненському СІЗО. Його адвокатом є Олексій Курись. Телефоном захисник повідомив, що наразі ситуацію коментувати не може.

Від радниці голови облдержадміністрації Ірини Михалевич ми дізналися, що з понеділка з відпустки виходить на роботу перший заступник голови Демидівської РДА Петро Шелест. І він буде виконувати обов’язки голови.

За інформацією від достовірного джерела в правоохоронних органах, сьогодні за Богдана Левшенюка внесли заставу. І до кінця дня його мають відпустити. 

Нагадаємо, голову районної державної адміністрації затримали 20 березня.

Як повідомив керівник відділу комунікації Нацполіції області Антон Крук, посадовець буцімто вимагав гроші за укриття правопорушення від правоохоронних органів. Мова про роботу нелегальної АЗС. За невжиття заходів, за словами Антона Крука, голова адміністрації отримав 20 тисяч гривень.

З власних джерел нам стало відомо, що йдеться про голову Демидівської РДА Богдана Левшенюка. Того ж дня журналісти Суспільного намагалися з ним зв’язатися, але мобільний не відповідав. 

Журналісти Суспільного також вчора запитали голову ОДА Олексія Муляренка, що йому відомо про затримання свого підлеглого.