Сонячна система і 3-D принтер: юні техніки майструють з підручних матеріалів (ВІДЕО)

20:20, 20 бер. 2019
 
Сонячна система і 3-D принтер: юні техніки майструють з підручних матеріалів (ВІДЕО)

Рухлива модель сонячної системи, літак на радіоуправлінні, розвиваючі іграшки, 3-D принтер та багато іншого. Власноруч витовлені роботи дітьми віком від восьми до 18-ти років презентували сьогодні на обласній виставці науково-техічної творчості. 

Вона вмістила роботи учнів з усіх районів Рівненщини. Є тут рухомий макет сонячної системи, його демонструє методистка обласного центру науково-технічної творчості Ірина Муха.

- Це сонце, а це усі планети, які рухаються навколо.
- Це, що тарілка звичайна? (запитує журналістка)
- Так. Все зроблено з підручних матеріалів. А ось це така координаційна гра. Суть її в тому, щоб провести цією паличкою так рівненько, щоб не зачепити центр кола. Якщо торкнутися, то відразу й засвітилося. Діткам, які це зробили, по 8 і 10 років,
 – зауважує Ірина Муха. 

Усі учнівські роботи виготовлені з підручних матеріалів. Щоправда, поробки експонують без участі авторів. Їх у обласний цетр науково-технічної творчості передали поштою.

– Таку виставку ми організовуємо щороку. Її учасники – учні загальноосвітніх шкіл та вихованці позашкільних закладів віком до 18-ти років. Цьогоріч на конкурс було подано 157 виробів з 18 закладів освіти Рівненщини. Вони вражають своєю креативністю, індивідуальністю. Кожна робота рухається, світиться, грає, - продовжує Ірина Муха. 

Сьогодні на відкритті виставки в обласному центрі науково-технічної творчості побували учні 19-ї школи Рівного.

На фото відвідувачка виставки Юлія Потерюк

На фото тунель, який вподобала Юля

– Мені найбільше сподобався ось цей тунель. Бо з ним можна класні фото в інстаграм робити, – поділилася враженнями Юлія Потерюк.

На фото відвідувач виставки Ярослав Ковеза

– Мені сподобався 3-D принтер (на головному фото, - ред.). Дитина робила його чотири роки. Це дуже багато. І дитина навчається у 8 класі. Мабуть, це важко було зробити, – зауважив Ярослав Ковеза.

Як розповіла Ірина Муха, десять найкращих робіт, які надіслали на цю виставку, відправлять на всеукраїнський конкурс науково-технічної творчості, який відбудеться у травні в Києві.