Рівнянин перейнявся відсутністю евакуаторів у поліції (ВІДЕО)

16:42, 20 бер. 2019
 
Рівнянин перейнявся відсутністю евакуаторів у поліції (ВІДЕО)

Евакуатори для патрульних поліцейських просить купити рівнянин Валентин Дупак. Таку петицію чоловік зареєстрував на сайті міської ради, вона набрала більше півсотні голосів. Зі слів Валентина Дупака, закупити спецавтомобілі повинні за кошти міського бюджету, їх у патрульних має бути мінімум три.

Рівне, вулиця Гетьмана Мазепи. Своє авто тут припаркувала водійка, яка відмовилася нам представлятися, однак визнала, що правила вона порушила.

– Патрульні тільки їхали переді мною. І повернули. Я розмовляла і вже від’їжджаю. Просто тут завжди проблема з парковкою. Раніше можна було стати біля банку, але там зараз тільки для службовців. Тому я стала тут, де є, – каже водійка.

Відео з цією автівкою ми показали заступнику начальника управління патрульної поліції області Андрію Крутню.

– Там присутній знак зупинка заборонена. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення ст.254 вказує про те, що саме паркування таких транспортних засобів суттєво заважає руху. В такому випадку транспортний засіб може бути евакуйований евакуатором, – сказав заступник начальника патрульної поліції області Андрій Крутень.

А ось вулиця Пересопницька.

Зі слів Андрія Крутня, усі авто тут припарковані з порушенням.

– В даному випадку там наявний знак, – каже Андрій Крутень. Це ситуація є такою: зупинка транспорного засобу перешкоджає руху. В такому випадку транспортний засіб може бути поміщений на штрафмайданчик.

Припарковане авто, яке створює на дорозі аварійну ситуацію, помістити на штрафмайданчик патрульні можуть лише у випадку відсутності водія, зазначає Андрій Крутень.



– У нас окремий порядок поміщення авто на штрафмайданчик. При патрулюванні чи надходженні повідомлення на планшет поліцейські прибувають на місце і вживають заходи: перше – встановлення особи, притягнутої до адміністративної відповідальності, і у разі відсутності особи транспортуний засіб можна буде помістити на штрафмайданчик. Виклики евакуатора здійснюються черговим територіального органу Національної поліції – тоді на місце прибуває евакуатор, – додав Андрій Крутень.

Востаннє евакуйовували авто рівненські патрульні у 2018 році, зазначає Андрій Крутень. З його слів, зараз в управлінні немає ні евакуатора, ні договору з компанією, яка б це робила.

– В цьому році не викликали у зв’язку з тим, що у нас немає можливості здійснювати виклики евакуатору. В нас його немає, – каже Андрій Крутень.Перед цим були договори з фірмою, евакуатори прибували на місце і здійснювали евакуацію транспортних засобів. Однак, з деяких об’єктивних причин цих евакуаторів немає.

Про те, що патрульним потрібно купити евакуатори, йдеться у петиції рівнянина Валентина Дупака. Відповідну ініціативу чоловік зареєстрував на сайті міської ради.



– У разі неправильного паркування або створення небезпеки працівнику патрульної поліції потрібно евакуйовувати транспортний засіб у порушника. Тому я пропоную за місцевий кошт або закупити такі спецзасоби, або взяти в оренду. Часто влада каже, що ми повинні мати щось своє – то хай закупить, – розповів автор петиції Валентин Дупак.


Ми підтримуємо цю петицію,  – сказав Андрій Крутень.Вона вказує про налагодження зв’язку з використанням спеціальних атомобілів авакуаторів.

Як пояснив речник міської ради Микола Прокопчук, петицію щодо придбання евакуаторів розглянуть після того, як вона набере три сотні голосів.