Житомирянин хоче забрати рись із Рівненського зоопарку

16:03, 18 бер. 2019
 
Житомирянин хоче забрати рись із Рівненського зоопарку

Житомирянин заявив про свої права на рись, яку після травми виходжували  в Рівненському зоопарку.

Як повідомила завідувачка сектором Екологічної інспекції Поліського округу, що охоплює Житомирську та Рівненську області, Світлана Березенська, до них звернувся чоловік і назвався власником хижака. Щоб довести право власності на рись, за словами Світлани Березенської, він має десять днів. Після цього в екоінспекції вирішать подальшу долю тварини.

– Звернення є, але ніяких підтверджуючих документів на тварину немає. Тому зараз з’ясовуються всі факти про те, чи дійсно тварина належить цьому чоловікові. Тому що нічого, окрім звернення, немає. Тому сказати вам нічого не можемо, – зазначила Світлана Березенська. 

Читайте також: Суспільне поцікавилось, як почувається травмована рись у рівненському зоопарку (ВІДЕО)

Нагадаємо, ідеться про рись, яку привезли до Рівненського зоопарку наприкінці січня. Її знайшли під гіллям біля центру реабілітації учасників АТО на Житомирщині. У хижака була травмована лапа. У тамтешньому центрі захисту тварин рисі надали першу допомогу. Та утримувати хижу кішку житомирянам було ніде. Тому її переправили до Рівненського зоопарку. І поселили на місяць у карантинну клітку. Директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк тоді зауважував, що не проти залишити хижака.