Смерть 9-річної дівчинки від кору: спеціалісти з’ясовують, чи фіктивна довідка про щеплення

11:49, 18 бер. 2019
 
Смерть 9-річної дівчинки від кору: спеціалісти з’ясовують, чи фіктивна довідка про щеплення

9-річна дівчинка з Березнівського району, яка померла від кору у п`ятницю, мала довідку про щеплення, але дослідження показали, що імунітету у неї не було.

Про це на прес-конференції заявив завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз. Фахівець припускає, що довідка могла бути фіктивною, а дівчина контактувала у школі з хворою на кір дитиною.

Як ми повідомляли раніше, в реанімації обласної дитячої лікарні дитина перебувала два тижні. Спершу дівчинку госпіталізували з пневмонією, потому у неї виявили також кір.

Зазначимо, що з початку року в Україні зафіксовано 11 смертей від ускладнень кору, три з них – на Рівненщині.

Наразі відомо, що спеціалісти лабораторного центру виїхали на місце, аби з’ясувати обставини, зокрема чи було щеплення та чи дійсно довідка про його наявність фіктивна.

Нагадаємо, наприкінці січна керівник лабораторного центру Роман Сафонов коментував ситуацію Суспільному так

– Коли епідеміологи проаналізували стан щепленості – досить гарні цифри: понад 95 % дітей вакциновані, – сказав Роман Сафонов. – Ця ситуація говорить лише про одне – масові факти фальсифікації надання довідок про щеплення. Хочу зазначити, що ці факти можуть мати наслідки, такі як порушення кримінальних справ проти батьків і медиків, які не усвідомлюють цієї ситуації.

Суспільне стежитиме за розвитком ситуації в історії про смерть 9-річної дівчинки та повідомлятиме нові обставини по мірі їх отримання.