Зауваження Заслуженого тренера України щодо реконструкції «Авангарду»

18:03, 15 бер. 2019
 
Зауваження Заслуженого тренера України щодо реконструкції «Авангарду»

Ярослав Нечипорець, який підготував низку учасників Олімпійських ігор з легкої атлетики, висловив побоювання щодо одного із моментів у підході до реконструкції «Авангарду». Про це він розповів у прямому ефірі програми «Тема дня». Із проектом реконструкції тренер ознайомився детально, також він спостерігав за його розробкою у Рівному, коли приїжджали проектанти.

– Стадіон будується не тільки для «Вереса» і легкої атлетики. Щодо легкої атлетики, то тут враховані всі побажання. Але є ще під трибунні приміщення, які мають основні функції виконувати для цього стадіону. Згідно з розробленим проектом, то в під трибунних приміщеннях залишили дуже багато елементів старих конструкцій, які вже давно вийшли з ладу, на них грибок і все таке. Якщо вони залишаться – то я не розумію, для чого реконструювати. Я давно говорю, що треба створити наглядову раду з громадськості та депутатів, які будуть усе це контролювати. Несучі стіни, на яких грибок – це не підходить під марку реконструкції стадіону,вважає Заслужений тренер України.

Голова бюджетної комісії Рівнеради Олег Карпяк, який був гостем програми «Тема дня», схвально поставився до цієї ідеї.
Продюсер новин UA:Рівне Сергій Татаренко, – в минулому автор програми «Телеспорт» на телеканалі РТБ, – вважає створення такого громадського наглядового органу хорошою ідеєю. Він сподівається, що коли справа дійде до створення наглядової ради, представників Суспільного, які детально висвітлювали підготовку до реконструкції, теж запросять до участі в ній.

Нагадаємо, сьогодні фірма «Фіалка» почала демонтаж на стадіоні. Реконструкція вартістю у 200 мільйонів гривень має розтягнутись щонайменше на два роки.

Що думають спеціалісти фірми про згадані тренером несучі стіни з грибком, наскільки це є проблемою та чи варто клопотати про внесення змін в проект – ми запитаємо уже в понеділок.