Депутати не змогли визначити відповідальних за пошук інвестора для аеропорту

16:49, 15 бер. 2019
 
Депутати не змогли визначити відповідальних за пошук інвестора для аеропорту

Сьогодні на сесії обласної ради депутати вирішували питання створення конкурсної комісії, що мала оголосити конкурс та обрати інвестора, якому б передали рівненський аеропорт у концесію (концесія - договір про передачу природних багатств чи підприємств,що належать державі або громаді, в тимчасову експлуатацію приватним особам.)

Спочатку депутати голосували, щоб включити до комісії депутата облради Михайла Кириллова, який виступає проти передачі аеропорту у концесію.

– Ми, як власник, маємо не приймати рішення про передачу підприємства, яке в боргах. Ми маємо прийняти рішення розв’язати йому руки, погасити борги, дати можливість працювати і передбачити бюджет фінансування аеропорту, тому що пасажирські перевезення в усьому світі треба дотувати з бюджету, – повідомив він.

На фото Михайло Кириллов

Кандидатуру Михайла Кириллова запропонували на нинішній сесії представники постійної комісії з економічних питань та фракції "Конкретних справ". Але це рішення не прийняли, а після цього не вистачило голосів і за створення комісії. За це питання проголосували менше 30 обранців.

– Мені дуже прикро, що за концесію проголосували всі, а за комісію – ні. Бо кожен хоче влізти, а там же безплатна комісія. Чого вони всі туди хочуть, що там такого дають? Це ж не приватизація, це просто оренда, концесія називається, весь світ так живе. Все буде залежати від тієї комісії, яка буде обрана, який договір підпише обласна рада із концесіонером, – підсумував голова облради Олександр Данильчук.

На фото Олександр Данильчук

Нагадаємо, З Рівного до Єгипту вже менш як за два тижні вилітатимуть літаки. Про це під час презентації чартерної програми повідомив керівник відділу з розвитку продажів туроператора "Join Up" Антон Савченко. Вильоти відбуватимуться по суботах, здійснюватиме їх авіакомпанія "Буковина" на двох літаках «Mак Дуглас» по 172 місця кожен.

Більше за темою: Перспективи аеропорту: дьюті-фрі, польоти "Боїнга" та "запасний" літак