В облраді спрацював принцип «мовчазна згода» для ДП «Бурштин України»

16:46, 15 бер. 2019
 
В облраді спрацював принцип «мовчазна згода» для ДП «Бурштин України»

Сьогодін на сесії обласної ради в порядку денному було питання щодо погодження надання надр у користування ДП «Бурштин України». Держпідприємство неодноразово просило цей дозвіл з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку бурштину на ділянці надр у 49 кварталі Цепцевицького лісництва ДП «Володимирецьке лісове господарство».

Читайте також: Власники компанії-претендента на видобуток рівненського бурштину сховані за панамським офшором


На сесії облради у цьому питанні спрацював принцип «мовчазна згода», оскільки в залі не набралося голосів ні для погодження, ні для відмови "Бурштин України". Це підтвердила і прес-секретарка облради Юлія Василенко.

Нагадаємо, 23 січня депутати Рівненської обласної ради не підтримали проект рішення про погодження надання надр у користування підприємству ДП «Бурштин України». Цей факт директор ДП «Бурштин України» Дмитро Тяглій характеризував як удар по репутації України. Адже про погодження надр компанія клопотала для реалізації пілотного урядового проекту рекультивації, в якому бере участь «компанія з американськими інвестиціями» ТОВ «Уорлд Ембер Україна», засновником якої є американська компанія «World Amber Corporation».

Після «мовчазної згоди» Рівнеоблради ДП «Бурштин України» може звертатись в Держгеонадра за отриманням ліцензії.

Головне фото – з архіву.