Посадовець пояснив депутатам, ремонт яких доріг буде у пріоритеті

12:50, 15 бер. 2019
 
Посадовець пояснив депутатам, ремонт яких доріг буде у пріоритеті

Сьогодні на сесії Рівнеоблради перед депутатами виступив начальник створеного торік управління дорожнього господарства департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації Віталій Кардаш. Під час виступу обранці запитували його про окремі проблемні дороги, зокрема зупинились на стані дороги на Млинів.

- Протягом 30 років дороги ніхто не ремонтував і за рік ми це зробити не можемо. Торік ми стикнулись із однією із найбільших проблем – низька якість проектних робіт. Їх готували так, аби вони були. З 95 об’єктів, які ми будували, ми змогли ввести в експлуатацію тільки три. Наші діючи ДБН розроблені з навантаженням 6 тонн на вісь, а сьогодні це – неможливо. 95% доріг в області потребують капремонту. Цього року у нас буде принцип: ті дороги, які впливають на залучення інвестицій, культуру, туризм – будуть враховані в першу чергу. За 3-5 років ситуація буде зовсім інша, – відповів Віталій Кардаш.

Загалом питання «Про Програму розвитку дорожнього господарства Рівненської області на 2019-2022 роки» після виступу депутати підтримали більшістю голосів – 34 «за».