"Крапкологію" Олени Сєргеєвої експонують у Рівному (ВІДЕО)

19:10, 14 бер. 2019
 

Крапкову графіку Олени Сергеєвої експонують у Міському будинку культури. Виставка має назву "Крапкологія" і, як пояснює авторка, вміщує улюблені і нові роботи у техніці крапкової графіки. Загалом у четвертій персональній експозиції Олена Сергеєва представила 70 робіт із серії "Двоє" та кілька рівненських пейзажів. 

"Дім у валізі" – це родинний будинок Олени Сергеєвої з вулиці Небесної Сотні у Рівному.


На фото авторка виставки Олена Сергеєва

– Не дивлячись на те, що сім’я моя переїхала в Рівне у 58-му році, але в цьому будинку багато поколінь усе одно жило: і прабабця, і бабця, і мама, і я. Після смерті моєї мами я не могла займатися улюбленою справою, крапкувати більше місяця. І це перша наболіла робота, яку змогла втілити. Отак свій дім, заховавши у валізу, в себе, всередину і з ним далі по життю іти,розповіла авторка виставки Олена Сергеєва.

"Крапкологія" – це четверта персональна виставка Олени Сергеєвої. Вона вмістила 70 робіт у крапковій графіці. 4 із них авторка присвятила Рівному.

– На жаль, Рівне стає все складніше малювати. Тому що, мушу зазначити, що місто стає бруднішим, менш затишним. І знаходити якісь старовинні закуточки все складніше. Але я все одно буду його популяризувати, – додала Олена Сергеєва.

Ось це – колишня Костельна, а нині вулиця Гоголя біля органного залу.

На фото Галина Данильчук

– Там жили колись мої предки. І Оленка, знаючи мою особливу любов до цієї вулиці, мені її подарувала. І я її бережу. А ще Олена обіцяла, що вона зробить серію робіт – старі вулиці і будинки нашого міста. Його треба берегти у малюнках, фотографіях і нашій пам’яті,сказала краєзнавиця Галина Данильчук.

Виставку Олена Сергеєва умовно поділила на дві частини.

– Ця частинка – із серії "Двоє", найбільший тематичний альбом, який у мене є. Він і весняний, і про кохання, причому про різне кохання. Інша частина – це улюблені роботи і нові, які намалювала за два роки,каже Олена Сергеєва.

На фото відвідувач виставки Валерій Ярощук

– Техніка чудова, своєрідна і, маю сказати, що досить життєрадісна. Сподобався отой рваний черевик, з якого двоє пташенят виглядають, чекають мамку і просять їсти. Як на мене, дуже цікаво зроблено автором,розповів відвідувач виставки Валерій Ярощук. 

Ірина Тичиніна стежить за творчістю Олени Сергеєвої у соцмережах. Нині уперше бачить її роботи наживо.



– Наша доця також займається малюванням. І ми спеціально прийшли подивитися на картини, як вони виглядають вживу. Мені дуже подобається серія "Двоє", але коли подивилася на всі інші – просто захоплюючі. Кожна по-своєму унікальна і гарна,каже відвідувачка виставки Ірина Тичиніна.

"Крапкологію" Олени Сергеєвої у Міському будинку культури експонуватимуть до кінця березня.