Артем Качановський виборов "золото" Європи з гри Ґо

19:18, 11 бер. 2019
 
Артем Качановський виборов

Вихованець рівненської Школи інтелектуальних видів спорту Артем Качановський став чемпіоном Європи з Ґо. Інформація про це з’явилась на сайті Рівненської ОДА. Як розповіла нам радниця голови Ірина Михалевич, за цей титул з ним боролись шість найсильніших спортсменів Європи. Змагання відбулись в німецькому місті Єна.

Здобувши чемпіонський титул, Артем автоматично отримав право представляти Європу на міжнародному командному чемпіонаті з Ґо в Китаї.
Також зазначимо, що, проживаючи у Рівному, Артем Качановський ставав чемпіоном України (2009, 2010, 2011, 2013 роки), згодом хлопець переїхав до Києва. До цих змагань на чемпіонатах Європи від здобував максимум «бронзу». Зараз Артему 26 років.

Довідково: Ґо – стародавня китайська стратегічна настільна гра для двох гравців, поширена в країнах Східної Азії та, меншою мірою, в усьому світі. Гра з’явилась у Китаї понад 2 тисячі років тому. В Японії, де гра здобула найбільшого розвитку впродовж останніх століть, вона є частиною традиційної культури і сприймається як гра самураїв. Саме з Японії гра поширилася на Захід у другій половині 20 століття.

Фото з сайту Рівненської ОДА