"Аналогів у області немає": військовий госпіталь має новий італійський рентгенапарат (ВІДЕО)

13:52, 6 бер. 2019
 

У рентгенодіагностичному відділенні військового госпіталю запрацював новий апарат. Начальник медзакладу Олексій Кльоногв запевняє: аналогів цьому обладнанню в області немає. Шість з половиною мільйонів гривень на цей апарат виділило Міністерство оборони. А ремонт у відділенні зробили за кошти госпіталю. 

– В серпні минулого року, коли ми дізналися, що включені в план з оновлення рентгенобладнання в нашому госпіталі, ми почали докладати всіх зусиль для того, щоб зробити новий ремонт, щоб нова апаратура була в новому приміщенні. Кошти – це наш спеціальний фонд. Тобто те, що госпіталь заробляє за рахунок надання платних послуг. Тобто ремонтні роботи і матеріали закуплені були за рахунок нашого госпіталю. Десь порядка 100 тисяч на це відділення,каже начальник Рівненського військового госпіталю Олексій Кльонов.

На фото Олексій Кльонов. 

Новий апарат закупили торік за кошти Міністерства оборони.

– Він складається із графії, скопіїі і флюорограми. Аналогів у Рівненській області цьому апарату немає. Його вартість 6,5 мільйонів гривень. До цього в нас обладнання було 1987-го року випуску. Самі розумієте, який це крок вперед, – додав Олексій Кльонов.

Рентгенапарат італійсього виробництва. Працює із ним Роман Ковалик.



– Близько ста пацієнтів. Сподгобалося, що швидко, немає ручної обробки плівки, якість знімків хороша. Набагато видше, зручніше, точніше, – розповів рентгенолог Роман Ковалик.

Військовослужбовців на цьому апараті обстежують безкоштовно. Для цивільних пацієнтів, зі слів Олексія Кльонова, вартість послуг буде від 37-ми гривень за рентген зуба до 600 гривень за дослідження нирок. 

На найближчій сесії обласної ради мають погодити субвенцію військовому госпіталю у сумі 360 тисяч, – повідомив начальник закладу. За ці кошти планують замінити покрівлю у хірургічному корпусі і приймальному відділенні.

Нагадаємо, що торік за 350 тисяч з обласного бюджету у військовому госпіталі перекрили дах терапевтичного корпусу.