Військового, якого підозрюють у продажі вибухівки, взяли під варту (ФОТО)

13:39, 2 бер. 2019
 
Військового, якого підозрюють у продажі вибухівки, взяли під варту (ФОТО)

Військовослужбовцю, якого затримали на Рівненському полігоні у четвер співробітники СБУ області, повідомили про підозру. Йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За словами речниці СБУ в області Інни Ілючок, відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

 Фото УСБУ в області з місця затримання

- Було виявлено двох цивільних осіб та військовослужбовця інженерно-саперної групи однієї із військових частин, які організували збут вибухових речовин, що використовувались під час утилізації боєприпасів. Правоохоронці затримали військовослужбовця на Рівненському військовому полігоні при збуті понад шести кілограмів тротилу та п’яти електродетонаторів,- зазначає Інна Ілючок. - Співробітники УСБУ встановили, що загалом реалізовано майже сорок кілограмів тротилу та понад двісті електродетонаторів. Під час санкціонованих слідчих дій у помешканні зловмисника правоохоронці також вилучили дві гранати РГД-5 із запалами та ще понад 100 електродетонаторів до тротилових шашок.

Зі слів Інни Ілючок, стосовного спільників військовослужбовця тривають процесуальні дії. Коментувати інцидент речник ОК "Захід" Анатолій Прошин відмовився. Зауваживши, що покий триває слідство, вони розголошувати інформацію не будуть.

Нагадаємо, у минулу неділю за підозрою в отриманні хабара затримали начальника полігону Олександра Ніколайчука. Хмельницький міськрайонний суд відсторонив його від посади на два місяці та на такий самий термін взяв під варту на час слідства. Через день полковник вийшов під заставу в розмірі 384 тисячі гривень. Його адвокат хід справи не коментує, зв’язатись із самим Олександром Ніколайчуком нам досі не вдалось.