Мокринському суд не скасував підозру, "розгляд застави" Соловйову – відклали

15:18, 25 лют. 2019
 
Мокринському суд не скасував підозру,

Скасувати підозру рівнянину Ігорю Мокринському просить його адвокат Олег Головчак. З відповідною заявою він звернувся в Рівненський апеляційний суд. 1-го лютого Рівненський міський суд відмовив у скасуванні підозри Ігорю Мокринському, якому інкримінують роль одного із організаторів у справі про замовне вбивстве та підпалі редакції агенції журналістських розслідувань "Четверта влада". Сьогодні це рішення його адвокат оскаржував в апеляційному суді.

На фото адвокат Олег Головчак

– В ході розслідування кримінального провадження слідчим та прокурором було ініційовано проведенян низки експертиз. Проте, згідно їхніх висновків, жодна з них не містить даних, які б беззаперечно свідчили, що Мокринський Ігор Вадимович скоїв дане правопорушення, – каже адвокат Олег Головчак.

На фото прокурор Василь Ткачук

– Я вважаю, що рішення суду першої інстанції по даній скарзі є повністю законним і обгрунтованим. Прошу заяву залишити без задоволення, а рішення без змін, – сказав прокурор Василь Ткачук.


На фото суддя Василь Сачук

– Апеляційну скаргу захисника Мокринського Ігоря адвоката Головчака залишити без задоволення. Ухвала апеляційного суду набуває чинності з моменту її проголошення та оскарженню в касаційноум порядку не підлягає, – каже суддя Василь Сачук.

Також колегія суддів сьогодні мала розглядати скаргу прокуратури, яка клопоче скасувати право внесення застави ще одному учаснику у цій справі – Володимиру Соловйову, він кілька місяців був у розшуку, зараз перебуває у СІЗО. Це засідання колегія суддів перенесла вже вдруге через відсутність на ньому самого підозрюваного. Зігдно з листом, який надійшов з Рівненського СІЗО, Володимир Соловйов не може прибути на засідання через стан здоров’я, повідомив головуючий суддя Василь Сачук. Розгляд цієї справи перенесли на 11 березня.

На фото прокурорка Юлія Козінська

– Без участі підозрюваного розгляд апеляційної скарги, яка подана прокурором на ухвалу слідчого судді про застосування запобіжного заходу тримання під вартою з правом внесення застави, вважаю, на сьогоднішній день неможливо розглядати без його участі. Тому що в апеляційній скарзі ставиться питання про погіршення його становища, а саме виключення з ухвали застосування до нього застави, – розповіла прокурорка Юлія Козінська.

Нагадаємо, 17-го липня 2018-го року на парковці на вулиці Небесної Сотні у Рівному, буцімто, виявили тіло 42-річного рівненського бізнесмена Валентина Загороднюка. Згодом заступник начальника Нацполіції в області Сергій Волков повідомив, що вбивство було зімітоване. Виконавців затримали того ж дня.

Це двоє киян: Леонід Могилов та Анатолій Рикунов, вони знаходяться в рівненському СІЗО. Підозри в організації замаху на вбивство вручили рівнянам Володимиру Шевчуку та Ігорю Мокринському. Ще одному рівнянину Володимиру Соловйову інкримінують роль пособника.

Також Ігорю Мокринському та Володимиру Шевчуку інкримінують підпал офісу інтернет-видання "Четверта влада". Пожежа виникла там торік у лютому. Як згодом розповів Сергій Волков, за підпал офісу затриманим замовники заплатили дві тисячі доларів.

Наразі Володимир Шевчук та Ігор Мокринський перебувають в розшуку. Володимир Соловйов – у СІЗО.