У Рівному обстріляли будинок голови міського суду (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

7:54, 25 лют. 2019
 
У Рівному обстріляли будинок голови міського суду (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Керівник відділу комунікації поліції області Антон Крук наразі дав таку інформацію.

– 25 лютого, о 02.00, невідома особа кинула на подвір’я домогосподарства жителя Рівного 1961 р. н., голови Рівненського міського суду, попередньо гранату РГД-5, яка вибухнула. Після цього з автоматичної зброї обстріляли будинок. Люди не постраждали. У результаті вибуху та стрілянини пошкоджено вікна і фасад будинку. З місця події вилучено осколки від указаної гранати і гільзи від патронів калібру 7,62 мм,каже речник поліції. 

Нагадаємо керівником міського суду є Петро Денисюк. Він мешкає в мікрорайоні Золотіїв.

На фото суддя Петро Денисюк під час взяття під варту підозрюваного у замовленні вбивства у Старому Селі два тижні тому

Також нам вдалося додзвонитися голові Рівненського міського суду Петру Денисюку. Він обурився ранньому дзвінку журналістів та сказав, що зараз йому не до коментарів.

– Все в порядку, все добре і нічого не сталося. Все впорядку, все на місці, – сказав Петро Денисюк та поклав слухавку.

Наразі на місці працюють поліцейські та криміналісти. Усі вони всередині. Нічні фото Суспільному надали в поліції.

Також додамо, що сьогодні, згідно із розкладом справ на офіційному сайті Рівненського міського суду, у судді Денисюка була запланована всього одна справа – на 12-ту годину. Стосується вона скарги на бездіяльність слідчого поліції.

Нагадаємо, головою Рівненського міського суду Петра Денисюка переобрали восени 2016-го року. Відтак, з двадцяти дев’яти років свого суддівського стажу двадцять років він обіймає цю посаду. Декларації судді за 2018-й рік на сайті НАЗК ще немає. Згідно із попередньою декларацією, Петро Денисюк заробив у 2017-му 410 тисяч гривень, він є співвласником будинку, вартістю понад мільйон гривень, має також у співвласності дві земельних ділянки та автомобіль «Мерседес Бенц». У графі «грошові активи» суддя задекларував 200 тисяч гривень. 

13:00

 

На фото сусідка Раїса

– Вони йшли від річки, найімовірніше. Отам річка. через мій город пройшли. Приставили драбинку до мого туалета. І, видно, звідси й стріляли. Отаке, біда, – розповіла сусідка судді Денисюка Раїса.

На фото Антон Крук

– Це голова міського суду. Створена в управлінні слідчо-оперативна група, в яку увійшли досвідчені слідчі та оперативники, які будуть займатися розслідуванням даного інциденту. Відкрито кримінальне провадження за статтею 379 частиною 1 ККУ. Це посягання на життя судді у зв’язку зі здійсненням ним правосуддя. Версій декілька. Одна з версій – це його службова діяльність. Інші озвучувати поки не будемо, – прокоментував керівник відділу комунікації Нацполіції області Антон Крук.