Герман – Мічуді: «ми так просто не літаємо» (ФОТО, ВІДЕО)

19:23, 24 лют. 2019
 
Герман – Мічуді: «ми так просто не літаємо» (ФОТО, ВІДЕО)

Заступник міського голови Рівного Віталій Герман (на фото ліворуч) прокоментував відеоінтерв’ю, записане начальником обласної ДАБІ Ігорем Мічудою (на фото праворуч). Ця історія може видатись дещо складною для розуміння, відтак ми спробуємо пояснити ситуацію максимально доступно.

У п’ятницю нібито представники будівельної галузі, серед яких були люди, що представлялись учасниками АТО, під стінами ОДА вимагали звільнення Ігоря Мічуди, бо той, буцімто, тисне на будівельні фірми і взагалі, вони нібито мають факти протиправної діяльності начальника ДАБІ області.

В інформаційному просторі з’являється інформація, що «в Рівному орендарі масово скуповують комунальну власність за копійки за дуже хитрою схемою – начебто зробивши у приміщенні ремонт. Проте, чи роблять вони там цей ремонт, чи ні – достеменно невідомо нікому».

Мова про територію на Князя Володимира,108, там, ссеред інших фірм, зареєстрована «Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області», серед засновників якої є чинний начальник ДАБІ в області Ігор Мічуда.


Посадовець, який із минулої середи перебуває на лікування із гіпертонічним кризом, у власноруч записаному відеокоментарі серед іншого зазначив, що свого часу дійсно створював і деякі інші організації, що зареєстровані за адресою Князя Володимира, 108. Проте, додав, що зараз до них стосунку не має. Ось що говорить пан Мічуда у власному відеоінтерв’ю (слухати із 3-ї хвилини).

- Я б хотів звернуться вже офіційно до всіх відповідних контролюючих органів щодо будівництва Зарембою Русланом торгового центру на 9400 квадратів. В першу чергу це стосується Германа Віталія Ігоровича: якщо у вас є можливість, згідно геокадастру, посилать службу і квадрокоптерами літать над базами (мова саме про Князя Володимира,108, - ред.) і знаходити 22 квадрати реконструкції аварійного входу в підвал та другого аварійного виходу з приміщення, то, будь ласка, пошліть, хай зніме на 3-х гектарах будівництво 10-ти тисяч квадратів, і хай покаже ваш квадрокоптер людям, щоб люди це бачили. І розберіться з «містобудами», які скасовані видають ваші архітектори, вірніше, навіть не архітектри, бо вони ховаються, видає начальник генплану міста, – каже пан Мічуда. 


Крім того, Ігор Мічуда, серед інших органів, звернувся до прокуратури із питанням: «чому в зоні Р1 як зоні відпочинку, будується торговий центр і при цьому всьому не внесені зміни до генплану міста. » 

Намагаючись зрозуміти, про що мова, журналісти Суспільного знайшли на персональній сторінці заступника міського голови Рівного Віталія Германа допис, зроблений начальником служби містобудівного кадастру управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради Романом Тишкуном.

Подаємо без змін: «За дорученням заступника міського голови Віталій Герман, Службою містобудівного кадастру було проведено заходи, щодо використання сучасних технологічних засобів в процесі містобудівного моніторингу. На ділянці орієнтовною площею 4га, що на вулиці Князя Володимира було проведено роботи оперативного картографування безпілотним літальним апаратом. Результатом стало виявлення самовільної прибудови орієнтовною площею 22 квадратних метри. Слід відмітити, що реалізація даних заходів стала можлива завдяки плідній співпраці з такими організаціями як Національний університет водного господарства та природокористування, GIS SoftPro та DroneUA»

На інтерв’ю Ігоря Мічуди відреагував згаданий у ньому Віталій Герман. Ось що він сказав Суспільному:

- Я уважно передивився коментар начальника ДАБІ в області. Від себе хочу зазначити таке: як заступник міського голови я пишаюсь працівниками управління містобудування та архітектури, які постійно підвищують свій професійний рівень і використовують в роботі сучасні технології. В даному випадку по Князя Володимира,108 ми проводили перевірку на підставі ухвали слідчого судді Рівненського міського суду про проведення перевірки, там були представники правоохоронних органів, управління комунальною власністю, управління земельних відносин. Тому це не моя власна ініціатива десь кудись доручить працівникам, щоб вони «полетіли» і щось подивились – ні. Щодо тих доручень, які прозвучали від Ігоря Мічуди мені, як заступнику міського голови, то такі доручення не можуть буди виконані ні мною, ні іншими виконавчими органами Рівненської міської ради по простій причині: ні я, ні інші органи Рівненської міської ради не підпорядковуємось начальнику ДАБК в Рівненській області. Я безпосередньо підпорядковуюсь міському голові і підзвітний Рівненській міській раді. Відповідно до ст.19 Конституції України ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Посадові особи органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування повинні діяти на підставі та у спосіб, передбачені законами та Конституцією.

Тому щодо того об’єкта, який забудовник має намір будувати як торговий центр на Чорновола, то управління містобудування і архітектури видало містобудівні умови і обмеження для проектування цього об’єкта. За класом наслідків це будівництво відноситься до СС3. Що це означає… Власник звернувся до управління містобудування та архітектури, ми це питання винесли на засідання архітектурно-містобудівної ради, де більшістю голосів було прийнято рішення рекомендувати управлінню містобудування і архітектури видати містобудівні умови і обмеження для проектування цього об’єкта. Це було зроблено і розпочався, власне, процес проектування цього об’єкта. Наступний крок – забудовник повинен отримати дозвіл на виконання будівельних робіт в ДАБІ України. Розумієте? Такі види об’єктів не підконтрольні органам місцевого самоврядування. Навіть міський ДАБК не має права проводити будь-яких перевірок. Тому, якщо буде ухвала суду про проведення огляду цієї земельної ділянки, так само, як по Князя Володимира, і будуть інші представники – будь ласка, ми те саме зробимо. Але отак звертатись до заступника міського голови, що «я б хотів, щоб ви там подивились, «полетіли», маєте таку можливість…». Ми так просто не літаємо. А в тому випадку ми проводили перевірку і виявили самовільне будівництво на підставі ухвали слідчого судді Рівненського міського суду, – сказав посадовець.