10 тисяч доларів: начальника полігону затримали на хабарі (ОНОВЛЕНО)

13:37, 24 лют. 2019
 
10 тисяч доларів: начальника полігону затримали на хабарі (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні вранці під час отримання хабара затримали керівника однієї з військових частин Рівненської області. Про це повідомила Суспільному речниця військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак.

- Задокументовано факт отримання хабара у розмірі 10 тис доларів США. Їх полковник вимагав та отримав від підприємця. Гроші призначалися за підписання договорів про закупівлю та монтаж обладнання з відеонагляду на території підпорядкованої військової частини, – зазначає Юлія Галущак. – Затримано правопорушника під час одержання другої частини коштів у сумі 7000 доларів США. До цього правоохоронцями також задокументовано факт отримання першої частини хабара у сумі 3000 доларів США.

Фото військової прокуратури Західного регіону з місця затримання 

Зі слів Юлії Галущак, зараз вирішується питання щодо повідомлення офіцеру про підозру та обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади. Керівника якої військової частини затримали Юлія Галущак назвати відмовилася.

Згідно даних сайту закупівель Prozorro, восени 2018-року комплект обладнання для спеціалізованої системи відеоспостереження та об’єктивного контролю, вартістю у понад 3 мільйони гривень, планувала закупити військова частина А 4152. Розташована вона у с. Мала Любаша Костопільського району.  Втім 30 листопада Антимонопольний комітет відмінив рішення про закупівлю.

Командиром цієї військової частини є Олександр Ніколайчук. Співпадає і оприлюднене правоохоронцями звання полковника. На фото, які зробили під час затримання, видно автомобіль "Фольксваген Кадді" 2000 року випуску. Аналогічна марка автомобіля зазначена у щорічній декларації начальника Рівненського військового полігону Олександра Ніколайчука.

 

На фото начальник Рівненського загальновійськового полігону Олександр Ніколайчук, архів 2017-го року

Ми намагалися зв`язатися із Олександром Ніколайчуком, втім, на наші дзвінки він поки не відповів. Анатолій Прошин, речник ОК «Захід», інформацію про затримання керівника саме військової частини А 4152 не підтвердив, але і не спростував.

На фото Анатолій Прошин

- Так, це наший військовослужбовець з Костопільського гарнізону, але поки триває досудове розслідування, аби не нашкодити слідству, ми не можемо розголошувати інформацію, - зазначає Прошин. - У разі доведення його вини судом, військовослужбовець понесе покарання згідно вимог чинного законодавства та буде звільнений з лав Збройних Сил України та позбавлений військового звання.,

Те, що затримували саме начальника полігону, Суспільному підтвердило і достовірне джерело в СБУ.