Невідомий вимагав приїзду Президента, погрожуючи підірвати РАЕС та аеропорт

15:36, 23 лют. 2019
 
Невідомий вимагав приїзду Президента, погрожуючи підірвати РАЕС та аеропорт

На Рівненщині правоохоронці перевіряли повідомлення про замінування двох об`єктів. Усі вони не підтвердилися. Жодних небезпечних предметів вибухотехнічна служба ГУНП не виявила.

Як розповіла прес-офіцерка відділу комунікації поліції області Ольга Ангелова, сьогодні, 23 лютого, о 9:50 до поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування одного енергоблоку атомної електростанції у Вараші та можливе замінування аеропорту у Рівному. Невідомий чоловік вимагав, щоб до Рівного негайно прибув Президент України. В інакшому випадку ці об’єкти будуть підірвані.



– На місця були негайно скеровані усі екстрені служби, вибухотехніки, кінологи, працівники ДСНС та СБУ. Після ретельного обстеження територій жодних вибухонебезпечних або підозрілих предметів правоохоронці не виявили. Обидва об’єкти продовжують працювати у штатному режимі. Нині поліцейські встановлюють осіб, причетних до неправдивого мінування державних об’єктів у рамках відкритих кримінальних провадженнь за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України. За такі дії передбачене покарання – позбавлення волі стоком до шести років, – сказала Ольга Ангелова.