Міністр спорту Жданов приїхав в Рівне і пообіцяв допомогти з «Авангардом» (ВІДЕО)

13:01, 23 лют. 2019
 
Міністр спорту Жданов приїхав в Рівне і пообіцяв допомогти з «Авангардом» (ВІДЕО)

Сьогодні Рівне з неофіційним візитом відвідав міністр молоді і спорту Ігор Жданов (на головному фото між мером Рівного Володимиром Хомком та заступником голови ОДА Олександром Корнійчуком). Він оглянув будівництво спорткомплексу на Макарова та стан стадіону «Авангард».

Нагадаємо, згідно з умовами у тендерній документації, демонтажні роботи на стадіоні мають розпочатись 25-го лютого, тобто вже у понеділок. Кореспонденти Суспільного бачили керівника фірми «Фіалка» Юрія Фалка (його фірма виграла тендер на майже 200 мільйонів гривень) на об’єкті на вулиці Макарова, там від спілкування із пресою він утримався, а уже на стадіоні його не було. Раніше Юрій Фалко казав, що початок робіт на «Авангарді» залежить від отримання відповідного дозволу та від виділення перших коштів на це. Відтак термін початку 25 лютого цілком імовірно може бути відтягнуто в часі.

Читайте по темі: "Собаки гавкають – караван іде", – керівник "Фіалки" прокоментував перемогу в тендері на "Авангард"

Із розмови мера Рівного та міністра Ігоря Жданова було зрозуміло, що перші кошти на початок робіт на «Авангарді» планують виділити на сесії міської ради 14-го березня. Володимир Хомко запросив на цю дату міністра Жданова. Останній таку можливість не відкинув.



- Ми домовились, що на початку березня ми підпишемо меморандум про сприяння будівництву. До цих пір міністерство надавало консультаційну допомогу. Міська рада буде знаходити кошти, ми будемо допомагати з Державного фонду регіонального розвитку. Думаю, за два роки ми побачимо у Рівному класний легкоатлетичний, футбольний стадіон, – сказав урядовець.

Читайте по темі: Перебудувати "Авангард": тендер виграла "Фіалка" (ІСТОРІЯ)

На питання, чи є ймовірність, що щось піде не так із можливою зміною політичної обстановки в країні після виборів, міністр сказав таке:



- Я от сьогодні думав… Зрозуміло, що у нас ідуть президентські, парламентські вибори. Хто там переможе – ми не знаємо, тому що це демократична країна. Навіть якщо я не буду міністром, буде наступник, в якого будуть спільні зі мною пріоритети. Але гарантувати цього ніхто не може. З іншого боку, скасувати ті програми на розвиток спортивної інфраструктури буде вкрай складно, тому що люди не зрозуміють цього, – підсумував Ігор Жданов.

Міський голова Рівного після завершення розмови сказав, що поки що притримається обраного кілька тижнів тому принципу нічого не коментувати щодо стадіону, а даватиме коментарі лише постфактум, тобто коли буде уже щось зроблено. «Зрозумійте, я не роблю з цього секрет, я просто роблю так, щоб ви мене потім не ловили за язик», – сказав мер Володимир Хомко.  

Повний коментар міністра можна подивитись у онлайн трансляції, яку проводило Суспільне з «Авангарду».