З понеділка в автотранспортному коледжі призупиняють навчання

8:33, 23 лют. 2019
 
З понеділка в автотранспортному коледжі призупиняють навчання

 Як пояснив Віталій Прокопець, – речник Національного університету водного господарства та природокористування, у структурі якого перебуває коледж, – причиною цього став високий рівень захворюваності на кір у Рівному. Він наголосив: із ситуацією в самому навчальному закладі це не пов’язано. Скільки триватиме перерва у навчанні, поки не кажуть.

Тим часом завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Віктор Мороз повідомив, що на кір захворіли 14 учнів Рівненського автотранспортного коледжу. Він додав, що з початку року у 48-ми дитячих організованих колективах реєстрували спалахи кору. Мова йде про школи, садочки чи класи і групи. Кількість хворих на кір в області продовжує зростати, з початку року зареєстрували 2109 хворих. За минулий рік захворіли на кір 3002 людини.

- Закривати навчальний заклад при корі є недоцільним, це неефективно. Тому що великий інкубаційний період. Тому недоцільно це робити. Ми тільки розведемо в часі це захворювання. Найбільш актуальним для ліквідації спалаху кору є щеплення. Треба проаналізувати, скільки дітей є нещепленими і терміново зробити їм щеплення, – коментує завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Віктор Мороз.